19 / 04 / 2024

Çorum Türkler Köyü Camii açıldı!

Çorum Türkler Köyü Camii açıldı!

Çorum merkeze bağlı Türkler Köyünde yapımı tamamlanan köy camii, düzenlenen programla ibadete açıldı.



Çorum merkeze bağlı Türkler Köyünde yapımı tamamlanan köy camii, düzenlenen programla ibadete açıldı.


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Çorum Valisi Necmettin Kılıç, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Özel İdare Genel Sekteri Ömer Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen, Türkler Köyü Muhtarı Ömer Tomak, Türkler Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Ateş ve çok sayıda davetli katıldı.


Türkler Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Ateş, caminin düşünce aşamasından, temelinden bugünkü açılışına kadar her safhada maddi manevi desteği ile yardımcı olan herkese özellikle de Şaban ve Abdullah Torun'a teşekkür ederek, "Hepsinden Allah razı olsun. El birliği ile köyümüze bu muhteşem eseri kazandırdık. Özellikle Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü, camimizin temelinden açılışına kadar, maddi ve manevi desteği ile her zaman yanımızda oldu. Allah kendisinden razı olsun" diye konuştu. 


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkler Köyü Camisi'nin yapılmasında katkısı olanlara teşekkür ederek, "Muharrem, Müslümanlar için öneminin iyi kavranılması gereken bir ay. Allah Resulü'ne Ramazan'dan sonra oruç tutmak hangi ayda faziletlidir diye sorulduğunda Muharrem ayında demiştir. Müjdeli bir aydır. Bunun yanında Muharrem ayının bir özelliği de Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in Kerbelâ'da şehit edilmesidir. Ve bir hüzün ayıdır. Kerbelâ'daki hüzün hepimizin hüznü, oradaki acı hepimizin acısı, matem hepimizin matemidir. Allah Muharrem ayında da yaptığımız ibadetleri kabul eylesin" dedi.


"Camiler Allah'ın evleridir" diyen Başkan Külcü, "Biz Kabe'ye Beytullah diyoruz. Yani Allah'ın evi. Bu camiler de Beytullah'ın şubeleridir. Bu camileri inşa etmek, bakımını yapmak temiz tutmak her Müslümanın görevidir. Tevbe Süresi 18. ayetinde Allah buyuruyor ki, "Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İbadethaneler hangi dinin ibadethanesi olursa olsun o toprakların mührüdür. Dağ, taş, ova doğal olarak aynıdır. Bunları birbirinden ayıran bu topraklar üzerindeki Beytullah'lardır. Camileri, Kur'an kurslarını bu topraklardan kaldırdığımızda ecnebi topraklardan bir farkı kalır mı? Elbette kalmaz. Bu eserler ayakta durdukça bu eserlerin yapımında emeği geçenlerin amel defterleri her zaman açık tutulacaktır. Onun için ecdadımız fethettiği yerlere camiler yaptırmıştır. Selimiye, Sultan Ahmet, Bursa Ulu Camii bu toprakların mühürlerindendir. Ayasofya bugün bir cami değil de müze olarak kullanılıyor. Her müminin gönlünde orası bir gün tekrar camii olarak açılacak diye geçiyorsa işte camilerin bu toprakların mührü olduğu içindir. Diğer yandan camiler sadece namaz kılınan yer değildir. Aynı zamanda hayatımızın merkezidir. Bu yüzden köy toplantılarınızı da bu güzel kubbenin altında yapabilirsiniz. Çocuklarınızı buraya getirin. Camiye gelsinler, camiyi sevsinler ve sosyal hayatın merkezi olarak bilsinler" ifadelerini kullandı.


ÇORUM BELEDİYESİ BÜYÜK CAMİİ PROJELERİNE İMZA ATIYOR


Çorum Belediyesi'nin önemli çalışmaları arasında cami projeleri olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Akşemseddin Camii, Hz. İbrahim Camii, Abdibey Camii gibi camileri yaptık, yapmaya devam ediyoruz. İmam Hatip Lisesi Külleyesi içerisinde yapımı devam eden ikinci 4 minareli camimizin inşaat çalışmalarında sona gelindi. Böyle güzel bir eserin adı ise cennet mekan "Abdülhamit Han" olacak. Yıl sonuna kadar 9 tane camimizin ihalesini yapacağız. 2018 yılının yaz aylarına geldiğimizde bu camilerimizi ibadete açmış olacağız. Bu toprakların mührü olan bu camilerimizin sayılarını artırmaya devam edeceğiz. Bunlara ek olarak 105 tane camimizin bakım onarım çalışmalarını ve temizliğini yapıyoruz" dedi.


Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'da yaptığı konuşmada, "Bugün burada hayırlı bir işin açılışı için buradayız. Önemli olan bu ülkede bu ezanların susmaması,  bu ülkede bayrağımızın dalgalanması ve bu ülkede yüz yılladır bağımsız olarak yaşanların bağımsızlığına zeval gelmemesidir. Bunu 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye'de olduğu gibi Türkler Köyü halkı onların karşısında dimdik durarak gösterdi. Allah o gece bu milletin kalbinden korkuyu aldı. O gece Allah bu millete kahramanlık hikâyesi yazdırmayı nasip etti. Türkler Köyü Cami'sinin temelinden minaresinin ucuna kadar kimin emeği varsa Allah razı olsun" diye konuştu.


Vali Necmeddin Kılıç ise konuşmasında, "Sizin gibi yüce yüksek kaliteli insanlara hizmet etme fırsatı bize verilmiş. Öylesine güzel özelliklere sahipsiniz ki dünya size imreniyor ve gıpta ediyor. 15 Temmuz sonrası Dünya İslam Alimleri Birliği toplanarak bir deklarasyon yayınladı. Dedi ki:"Sana müjdeler olsun ey Türk milleti. Sen fakiri doyurur, güçsüze yardım edersin. Sen zalimin karşısında ayakta durursun. Sen sana sığınanı himaye edersin." Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Çeçenistan'da, Afganistan'da ve Bosna'da olan sende olmaz dedik. Biz canımızdan ve malımızdan verir yüksek değerler için yaşarız. 120 haneli bir köyde böylesine güzel bir eseri köyün meydanına yapmak dünyada bizim ülkemiz hariç çok az yerde rastlanır. Bu esere emeği geçen Belediye Başkanımıza ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde kaydetti. Konuşmaların ardından caminin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.


 Çorum Hakimiyet


Geri Dön