27 / 04 / 2024

Çorum'da 11 yeni okul yapılacak!

Çorum'da 11 yeni okul yapılacak!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ilçelerle ilgili istişare toplantıları devam ediyor. Süleyman paşa Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Çorlu'da yapılacak yatırım ve çalışmalar görüşüldü.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ilçelerle ilgili istişare toplantıları devam ediyor. Süleyman paşa Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Çorlu'da yapılacak yatırım ve çalışmalar görüşüldü. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında gerçekleşen toplantıda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. 


ÇALIŞMALAR KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR 

Tekirdağ Büyükşehir Bel aliye Başkanı Kadir Albayrak toplantıda yaptığı konuşmada, "Çalışmalarımız koordineli bir biçimde ilerliyor ve giderek hız kazanıyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler olarak sistemimiz tam anlamıyla oturmaya başladı. 1.1.2016 tarihi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilçeler açısından bir milat olacak. Düzenlediğimiz bu toplantılarımız son derece faydalı geçiyor. Toplantıların devamını sizlerin ev sahipliğinde yapacak ve aynı zamanda yatırımları yerinde göreceğiz. Hedefimiz 30 Mart 2019 da verdiğimiz vaatleri yerine getirmiş yönetimler ve büyük bir Tekirdağ. Toplantıya göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ediyorum" dedi. 


İŞTE ÇORLU'YA YAPILACAK YATIRIMLAR 

Toplantıda. Büyükşehir Belediyesinin Çorlu ilçesinde 2015 ve 2016 yılı yatırım ve çalışmaları maddeler halinde sıralandı: 11 İlçe 11 Okul ve Spor Salonu projesi, Kuzey yolu projesi, Emlak konutları girişi çevre yolu düzenleme ve kavşak projesi, Otogar projesi, Sebze ve Meyve Hali projesi. Kapalı Spor Salonu projesi. Kazımiye Mahallesi Katlı Otopark projesi, Çorlu Kanalizasyon projesi, Mezbaha modernizasyon çalışması, Veteriner hizmetleri larva mücadelesi, mezarlık hizmetleri personel ve araç desteği, Çorlu - Çerkezköy arası kavşak çalışmaları ve yeşil dalga sistemi, Mevcut Otogar revizyon projesi, Toplu taşıma hizmetleri. Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi projesi. Jeolo jik ve Jeoteknik Etüt çalışmaları, Aft ve Acil Durum Yönetim Planları Hazırlanması projesi, İlçe Belediyelerle bağlantılı olarak Emit Fuarına katılım. Kültürel faaliyetlere destek. Çocuk Eğitim Parkı projesi (çalışma aşamasında), Bülent Ecevit Bulvarı düzenleme projesi, 500 kişi kapasiteli yüzme havuzu projesi, Prestij projesi. 


TESKİ'NİN YATIRIMLARI 

Toplantıda ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi TESKÎ'nin yatırımları da görüşüldü. TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa çalışmaları şu şekilde sıraladı: Çorlu Kanalizasyon projesi, Arıtma Tesisi projesi, Kolektör Hattı projesi. Yenice Mahallesi Atık Su Tesisi revizyon çalışmaları, İçme suyu hattı bakım, onarım ve yenileme çalışmaları, Su depolan ve Terfi merkezi onarım çalışmaları, Suyu kuyuları çalışmaları. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ile Genel Sekreter Yardım cilan Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, Fatih Ünsal ve Mehmet Zeki Gürcün de 2015 ve 2016 yıllarına ait yatırım programlarıyla ilgili görüşlerini Başkan Albayrak. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve ekibi ile paylaştılar. 



Çerkezköy Haber


Geri Dön