24 / 04 / 2024

Çorum’da MEB'e arsa tahsisi!

Çorum’da MEB'e arsa tahsisi!

Çorum’da İl Özel İdaresi’ne ait bir okul yeri Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi. Tahsis ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu hazırlandı.



Çorum İl Genel Meclisi Şubat ayı üçüncü toplantısı Halil İbrahim Kaya yönetiminde yapıldı. Çorum Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre; açılış, yoklama ve bir önceki toplantıya ait karar özetinin okunmasıyla başladı.

Toplantıda üyelerin verdikleri önergeler ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantıda daha sonra mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait merkez Tepecik Mahallesi’ndeki imar planında okul yeri işaretli olan 5 bin 985 metrekare alanlı taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı adına tahsis edilmesiyle ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu okundu. 

Komisyon Başkanı Ali Sami Odabaş, söz konusu arsanın tahsisini ilgili kanunlar gereği uygun bulduklarını söyledi. Komisyonun raporu aynen kabul edildi. İl Genel Meclisi’nde daha sonra ise İskilip Tarımını Geliştirme Derneği (İSTARGE) tarafından devam eden çalışmalar konuşuldu. 

Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’na geçen ay havale edilen önerge ile ilgili Nurettin Karaca üyelerle ilgili açıklama yaptı. İSTARGE’nin hedefleri hakkında bilgi veren 2002 yılında bir avuç gönüllü tarafından ilçenin doğal ve kültürel kaynaklarının ülke ekonomisine kazandırılması için kurulan derneğin ilk işinin ürünlerin envanterini çıkarmak olduğunu ifade etti. 


Geri Dön