25 / 04 / 2024

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...



Çorum'da 1890'da karakol binası olarak yaptırılan tarihi bina, belediye tarafından restore edilerek aile eğitim merkezi oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, iki katlı olan, 300 metrekare kapalı alanı olan bina, Çorum Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla 1 milyon 600 bin TL bütçeyle aslına uygun olarak restore edildi.

Karkas değişimleri, kerpiç duvarları ve sıvası yenilenen binanın çevre düzenleme çalışmaları da yapıldı.

Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri arasında yer alan karakol binası, bölgedeki Velipaşa Konağı ve Velipaşa Camisi ile güzel bir görüntü de oluşturdu. 

Bahçesine, yaşlı vatandaşlara sosyal tesis hizmeti vermek amacıyla tarihi dokuya uygun olarak "Güngörmüşler Konağı" yapılan tarihi bina için açılış töreni de gerçekleştirildi.

Çorum da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, törendeki konuşmasında Osmanlı döneminde karakol binası için yapılan binanın 1950'den sonra imam hatip okulu olarak kullanıldığını söyledi.

Daha sonra harabeye dönüşen binaya belediyenin sahip çıktığını dile getiren Aşgın, "İlimizin önemli bir tarihi mihengi günümüze kazandırılmış oldu. Burada toplumumuzun temelini oluşturan ailelerimize danışmanlık hizmeti sunacağız." diye konuştu.

Konağın aile eğitim merkezi, yeni müştemilatının da yaşlı vatandaşlar için Güngörmüşler Konağı olarak hizmet vereceğini belirten Aşgın, "Aile yapımız ne kadar güçlü olursa toplumumuz da devletimiz de o kadar güçlü olur. Burada aile danışmanlarından diyetisyene kadar farklı branşlarda uzmanlar görev yapacak. 11 personel de ailenin kalkınması, aile bireyleri arasındaki muhabbetin artırılması konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti verecek. Aile konusunda hayati öneme haiz hizmet vereceğiz." dedi.

Konağın restorasyonuyla bölgedeki tarihi dokunun canlanmaya başladığını söyleyen Aşgın, "Bulunduğumuz bölgede bin yıllık Çorum Kalesi, tarihi Velipaşa Camisi ile Velipaşa Konağı, yakında restorasyonuna başlayacağımız tarihi bir konak ile bugün açılışını yaptığımız konak, bir bütün olarak şehrimizin tarihi dokusunu oluşturacak." diye konuştu.

Gerçekleştirilen törene Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de katılım gösterdi.

 


Geri Dön