20 / 04 / 2024

çorum tarihi karakol binası

çorum tarihi karakol binası

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Divanhane Karakol binası Haliçport’un otoparkı için mi yıkılıyor?

İstanbul Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binasının yıkımı İBB Meclisi’nde de gündeme geldi. Tarihi binanın yıkımı konusundaki tartışmalar devam ediyor...

TOKİ Çorum Dodurga alt gelir son başvuru tarihi!

TOKİ Çorum Dodurga alt gelir son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Çorum Dodurga alt gelir son başvuru tarihi ve proje detayları...

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

Divanhane Eski Karakol Binası'nın yıkımında flaş gelişme!

Tarihi Divanhane Binası'nın, yıkıma maruz kalmasının ardından flaş gelişme yaşandı. Divanhane Eski Karakol Binası'nın duvarları hiltiyle kırılırken proje alanına iş makineleri dahil edildi.

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

TOKİ Çorum 2. Bölge başvuruları 12 Aralık'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum 2. Bölge projesi için başvurular 12 Aralık 2019 tarihi itibariyle başlıyor.

Çorum Kalesi 'kalekondu'lara teslim!

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Çorum'daki tarihi saat kulesi yenilenecek!

Çorum'da, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid döneminde Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın inşa ettiği saat kulesinin kadranlarının yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

TOKİ Çorum Uğurludağ 2019 son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Uğurludağ 2019 projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Çorum Uğurludağ TOKİ son başvuru tarihi 2019!

Çorum Uğurludağ TOKİ son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede 24 adet 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

çorum tarihi karakol binası Haberi

çorum tarihi karakol binası

Çorum'da 1890'da karakol binası olarak yaptırılan tarihi bina, belediye tarafından restore edilerek aile eğitim merkezi oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, iki katlı olan, 300 metrekare kapalı alanı olan bina, Çorum Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla 1 milyon 600 bin TL bütçeyle aslına uygun olarak restore edildi.

Karkas değişimleri, kerpiç duvarları ve sıvası yenilenen binanın çevre düzenleme çalışmaları da yapıldı.

Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri arasında yer alan karakol binası, bölgedeki Velipaşa Konağı ve Velipaşa Camisi ile güzel bir görüntü de oluşturdu. 

Bahçesine, yaşlı vatandaşlara sosyal tesis hizmeti vermek amacıyla tarihi dokuya uygun olarak "Güngörmüşler Konağı" yapılan tarihi bina için açılış töreni de gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, törendeki konuşmasında Osmanlı döneminde karakol binası için yapılan binanın 1950'den sonra imam hatip okulu olarak kullanıldığını söyledi.

Daha sonra harabeye dönüşen...