24 / 04 / 2024

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli verilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanal ''Aşağıda belirtilen sorularımın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98 ve TBMM İç Tüzüğünün 96. maddeleri, gereğince saygıyla talep ederim'' diye konuştu.

Tanal, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara ilişkin aşağıdaki sorularımın cevaplandırılması gerekmektedir.''

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1- 28 Mart 2004 tarihinden söz konusu önerge tarihine kadar Üsküdar Belediyesi  tarafından ilçe sınırları içerisinde restore edilen tarihi yapı, kültür varlığı sayısı kaçtır? Bu tarihi yapılar, kültür varlıkları hangileridir? 

2- Belirtilen tarihten bu yana Üsküdar Belediyesi'nin hatalı restorasyon çalışmaları  yüzünden özgün yapısı bozulduğu, zarar gördüğü tespit edilen tarihi yapılar var mıdır? Şayet var ise bu tarihi yapılar hangileridir? 

3- Hatalı restorasyon çalışmalarından dolayı Üsküdar Belediyesi hakkında herhangi bir  şikayet başvurusu yapılmış mıdır? Şayet yapılmışsa bu şikayet başvuruları doğrultusunda ne tür bir işlem tesis edilmiştir? 

4- Yanlış restorasyon çalışmaları nedeniyle Üsküdar'daki tarihi yapılara zarar verildiği,  aslına uygun restore edilmediği gerekçesiyle Üsküdar Belediyesi hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Sonuçlanan soruşturma sayısı kaçtır? Biten soruşturmalarda, ayrı ayrı belirtilerek, ne tür kararlar verilmiştir? Üsküdar Belediyesi'nin hatalı restorasyon çalışmalarına ilişkin halen süren soruşturma var mıdır? Şayet varsa sayısı kaçtır? Devam eden soruşturmalar hangi tarihi yapılara ilişkindir? 

5- Üsküdar Belediyesi'nin 28 Mart 2004 yılından bu yana tarihi yapıların onarımı için  anlaştığı restorasyon firması sayısı kaçtır? Bu restorasyon firmaları hangileridir? Üsküdar Belediyesi'yle anlaşarak ilçedeki tarihi yapıları, kültür varlıklarını restore eden firma sahiplerinin herhangi bir siyasi partiyle bağlantısı var mıdır? 

6- Üsküdar Belediyesi'nin 28 Mart 2004 tarihinden söz konusu önerge tarihine kadar tarihi yapıların restorasyonu için harcadığı para miktarı ne kadardır? Üsküdar Belediyesi'nin restorasyon çalışmaları kapsamında restorasyon firmalarına ödediği toplam para miktarı ne kadardır? 
 


Geri Dön