25 / 04 / 2024

Çorum'daki tünellerde ilk ışık ağustos ayında görülecek!

Çorum'daki tünellerde ilk ışık ağustos ayında görülecek!

Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergah üzerinde yer alan Çorum'da yaklaşık 570 milyon liralık yatırımla inşa edilen dev tünellerde toplam 2 bin 395 metrelik ilerleme kaydedildi.



Çorum'u Osmancık, Dodurga, Laçin ve Kargı ilçelerine bağlayan, aynı zamanda da Sinop'tan başlayarak Boyabat, Kargı, Osmancık, Çorum, Yozgat, Kayseri, Niğde üzerinden Akdeniz'e ulaşan kuzey-güney aksının önemli parçasından meydana gelen yolun kısaltılması ve kolayca aşılabilmesi amacıyla Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan projede çalışmalar sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; adını güzergah üzerinde bulunan 40 virajdan alan Kırkdilim'de, büyük bölümü sarp kayalıklar ile uçurum arasında bulunan yaklaşık 10 kilometrelik yolda, uzunlukları 1409, 1197 ve 1578 metre olmak üzere üç tünel inşa edilecek.

T1, T2 ve T3 adlarıyla inşa edilen tünellerde bu zamana kadar toplam 2 bin 395 metrelik ilerleme kaydedildi. Ekiplerin hummalı çalışmalar gerçekleştirdiği bölgede tüneller arasında geçişi sağlaması planlanan menfez inşaatları devam ediyor.

Yapım ihalesini almaya hak kazanan firma tarafından çalışmalarına geçtiğimiz yıl ağustos ayında başlanan tünel inşaatlarının 2021 yılında tamamlanması planlanıyor.

Vali Mustafa Çiftçi, tünel inşaatlarında incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

"Çalışmalar bittiğinde ulaşımda çok büyük rahatlama olacak"

Çiftçi, incelemeler sonrasında gazetecilere açıklama yaptı. Kırkdilim kara yolunun sürücülerin korkulu rüyası olan 10 kilometrelik bir yol olduğundan bahseden Çiftçi, kara yolu güvenliğini artırmak, can ve mal güvenliğini temin etmek, ulaşımda daha konforlu seyahat fırsatı sağlamak amacıyla söz konusu tünellerin yapılacağını anlattı.

2 yıl önce 570 milyon liraya ihale edilen tünellerin yatırım bedelinin 2020 yılı fiyatlarıyla 620 milyon liraya ulaştığına dikkat çeken Çiftçi, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bunlar ancak devlet gücüyle olacak büyük ve pahalı yatırımlar. Çalışmalar bittiğinde ve tüneller faaliyete geçtiğinde ulaşımda çok büyük rahatlama olacak. Güzergahta da 2 kilometrelik kısalma olacak." dedi.

Firma yetkilileri de söz konusu yatırımla bu zamana kadar yüzde 11'lik ilerleme kaydedildiğini, en uzun tünel olan T3'te ilk ışığın ağustosta görüleceğini açıkladı.


Geri Dön