28 / 03 / 2024

Coşkun Bayraktar, VİA GYO adına yarın basın toplantısı yapacak!

Coşkun Bayraktar, VİA GYO adına yarın basın toplantısı yapacak!

VİA GYO bugün basında yer alan haberlere ilişkin Coşkun Bayraktar'ın açıklama metnini yayınladı. VIA GYO yarın saat 10:30'da Swissôtel Ceneve Salonu'nda basın toplantısı gerçekleştirilecek.



VİA GYO bugün basında yer alan haberlere ilişkin Coşkun Bayraktar'ın açıklama metnini yayınladı. VIA GYO yarın saat 10:30'da Swissôtel Ceneve Salonu'nda basın toplantısı gerçekleştirilecek.


Açıklama:


Sayın ilgili;


28.07.2016 tarihli (Bugün) Sabah Gazetesi’nde yer alan “Darbe günü ABD’ye gitti” başlıklı habere istinaden, açıklama gereği doğmuştur. Buna göre;


Milli irade ve demokrasinin yanında olan ben ve şirketim, bugün yazılmış olan asılsız haber ile karalama kampanyasının içinde bulunmaktadır. 15 Temmuz gecesinde silahlı terör örgütü FETÖ’nün aşağılık girişimi karşısında, halkın tüm unsurlarıyla birlikte sokaklarda, meydanlarda verilen demokrasi mücadelesine katıldık. Türk Milletinin darbe girişimi karşısında sergilediği kahramanca duruş neticesinde püskürtülen darbe kalkışması sırasında ve sonrasında değil kaçmak, tüm hür irademle milletimizle birlikte meydanlardaki yerimizi aldık. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın demokrasi düşmanı, hain darbeciler karşısında sergilediği dik duruşu herkes gibi biz de büyük gurur ve takdirle takip ettik. Hayatın normalleşmesiyle birlikte, darbe girişiminden 5 gün sonra 20 Temmuz gecesi çocuklarımın eğitimini sürdürdüğü, yatırımlarımızın da mevcut olduğu ABD’ye geldim. Tüm devlet kayıtlarında da mevcut olan bir bilgiyi “Darbe gecesi kaçtı” şeklinde yorumlamanın, özgür ve tarafsız bir yayın kuruluşu olan Sabah Gazetesi’nin duruşunu da zedelediğini düşünüyorum. Bizler Türkiye ekonomisine, Türkiye’nin uluslararası arenada markalarıyla tanıtımına katkı sağlayan iş adamları olarak, ülkemizi bırakıp kaçmak gibi bir davranış içerisine asla girmeyiz. Nitekim yarın sabah İstanbul’a gelerek basın toplantısı düzenleyeceğim.


Konuyla ilgili haberi yapan gazeteci ve yayınlayan mecralar hakkında tüm hukuki süreçler gecikmeksizin başlatılacaktır. Ayrıca şirketimizi ve tarafımı itibarsızlaştırmaya çalışan asılsız haberlerde bahsi geçen terör örgütüyle hiçbir bağlantımızın olmadığına yönelik her türlü incelemenin yapılabileceği, tüm devlet kurumları ile her türlü işbirliğine hazır olduğumuz adli mercilere bildirilmiştir. 29 Temmuz 2016 Cuma günü ise siz değerli basın mensuplarına düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla, hakkımızdaki iddialar ve SPK süreci ile ilgili bilgilendirmeyi bizzat kendim yapacağım. Toplantımıza katılımınızı rica ederim.


Saygılarımla,


Coşkun Bayraktar


VIA GYO Yönetim Kurulu Başkanı



VIA GYO basın toplantısı yarın saat 10:30'da Swissôtel Ceneve Salonu'nda gerçekleştirilecek.




Geri Dön