19 / 04 / 2024

Çözüm süreci, Doğu ve Güneydoğu'da turizmi canlandırdı!

Çözüm süreci, Doğu ve Güneydoğu'da turizmi canlandırdı!

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı.



Türkiye Seyahat Acentalan Birliği nden (TÜRSAB) yapılan açıklamaya göre. Birliğin 'Çözüm Süreci ve Bölgesel Turizm Raporu", son yıllarda terör olaylarının sona ermesi ve barış süreciyle Doğu ve Güneydoğu illerinde turizm alanında yaşanan gelişmeyi ortaya koydu. Son birkaç yılda bölgeye huzur ve güvenin gelmesiyle daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2012 yılında 1.5 milyona ulaşırken, 2013'te ise 2 milyonu aştı. 


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy. konuya ilişkin değerlendirmesinde, bölgeye ış ve aş verecek sektörün turizm olduğunu belirterek, birkaç yıl içinde atılan adımların sonuçlarının alındığını ifade etti. 


Turizmin bu bölgedeki illerin gerçek potansiyelini ortaya çıkardığına işaret eden Ulusoy. turizm yatırımlarının beraberinde diğer yatırımları da çekmeye başladığına dikkati çekti. 


Bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısını 2023 yılında 5 milyona çıkarma hedefleri olduğunu aktaran Ulusoy. son dönemde meydana gelen olayların bu hedeflerini durduramayacağını vurguladı. 


Ulusoy. bazı müze ve kültür merkezlerinin bu olaylarda tahrip edilmesiyle ilgili olarak şunları kaydetti: 'Bu saldırılar turizm sektörünün canını acıttı. Dünya kültürüne ve mirasına ortak olarak ortaya çıkardığımız, gezilip görülmesiyle Türkiye'nin prestijini artıran bu eserlen barındıran noktaların el üzerinde tutulması lazım. Biz turizm anlamında bölgenin pazarlamasını buradaki tarihi eserlerimizle de yapıyoruz. İnsan kendi malına zarar vermemeli. Bu eserlerimiz insanlık tarihi boyunca ortak miras olarak bulunduğu bölgenin adıyla anılacaktır." TÜRSAB'ın 'Çözüm Süreci ve Bölgesel Turizm Raporu' na göre. Çözüm Süreci ile bölgeye gelen barış ortamı en hızlı olarak kendisini turizm rakamlarında gösterdi. 

AA


Geri Dön