19 / 04 / 2024

Güneydoğu turları

Güneydoğu turları

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı.

Güneydoğu turizmi canlanma peşinde!

Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, " Güneydoğu'daki illerimizde çözüm süreci ile oluşan olumlu hava dolayısıyla özellikle iç turizmde iyi bir gelişme yakalamıştık.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım programının detayları belli oldu!

Doğu ve Güneydoğu’da terörden zarar gören yerleşim birimlerine büyük yatırımlar yapılacak. Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre, Yüksekova, Nusaybin 10 milyar liralık projelerle 2019’a kadar yenilenecek.

Doğu ve Güneydoğu'ya 62 milyarlık kamu yatırımı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 4 yılda 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını öngören yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki sanayi sitelerinde çalışanlar için yeni iş umudu oldu.

Doğu ve Güneydoğu'da 800 fabrika kurulacak!

Hükümet, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle geri kalan Doğu ve Güneydoğu'yu kalkındırmak için hazırladığı cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller için alım garantisini 10 yıla çıkarmayı kararlaştırdı.

Doğu ve Güneydoğu yatırımları OSB'leri heyecanlandırdı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik olarak açıklanan son dönemlerin en büyük yatırım teşvik paketi bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) de büyük bir heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu yatırımlarını Kalkınma Bakanlığı koordine edecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik teşviklerde destek mekanizmasının uygulamasını Kalkınma Bankasına yaptıracaklarını, Kalkınma Bakanlığının da koordinasyon görevini yürüteceğini bildirdi.

Yatırımcı ve turizmciler Doğu ve Güneydoğu'ya akın edecek!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım ve destek hamlesine ilişkin, paketin çok önemli maddeler içerdiğini belirtti.

Güneydoğu yatırım hamlesi memnun etti!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Güneydoğu yatırım hamlesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi terörü bitirecek!

Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım hamlesiyle bölgedeki terör olaylarının sona ereceğini umut ediyor.

Doğu ve Güneydoğu'da 5 ayrı cazibe merkezi olacak!

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketinde kurulacak 5 cazibe merkezinin her birinin uzmanlık alanı ayrı olacak. 5 merkez hazır giyimden, hayvancılığa, lojistikten, madenciliğe uzmanlık alanlarına göre yatırım çekecek.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi inşaatı uçuracak!

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, inşaat sektöründe heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu yatırım hamlesi sevinçle karşılandı!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca sevinçle karşılandı

Bankalar Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımı destekleyecek mi?

Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınması için yatırım yapmak isteyen iş adamları bankaların bölgeye yönelik kredi politikalarını eleştiriyor. Bankaların "Riskli Bölge" tanımlamasıyla kredi kullanımında ayak diretmesi ve erken geri ödeme çağrıları girişimcinin şevkini kırıyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki iller cazibe merkezine dönüşecek!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Diyarbakır’da açıkladığı, Doğu ve Güneydoğu’daki illeri cazibe merkezi haline dönüştürecek program ses getirdi.

Güneydoğu turları Haberi

Güneydoğu turları

Türkiye Seyahat Acentalan Birliği nden (TÜRSAB) yapılan açıklamaya göre. Birliğin 'Çözüm Süreci ve Bölgesel Turizm Raporu", son yıllarda terör olaylarının sona ermesi ve barış süreciyle Doğu ve Güneydoğu illerinde turizm alanında yaşanan gelişmeyi ortaya koydu. Son birkaç yılda bölgeye huzur ve güvenin gelmesiyle daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2012 yılında 1.5 milyona ulaşırken, 2013'te ise 2 milyonu aştı. 


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy. konuya ilişkin değerlendirmesinde, bölgeye ış ve aş verecek sektörün turizm olduğunu belirterek, birkaç yıl içinde atılan adımların sonuçlarının alındığını ifade etti. 


Turizmin bu bölgedeki illerin gerçek potansiyelini ortaya çıkardığına işaret eden Ulusoy. turizm yatırımlarının beraberinde diğer yatırımları da çekmeye başladığına dikkati çekti. 


Bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısını 2023 yılında 5 milyona çıkarma hedefleri...