19 / 03 / 2024

Doğu ve Güneydoğu'daki 9 stadyumun 4'ü tamamlandı!

Doğu ve Güneydoğu'daki 9 stadyumun 4'ü tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 7 yılda planlanan 675 spor tesisinden bakım, onarımlar da dahil 419'u, 9 stadyumdan da 4'ü tamamlandı



 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk yaptığı açıklamada, "Doğu ve Güneydoğu'ya pozitif ayrımcılık yapıyoruz çünkü buralarda spor tesisi azdı. Yatırımımızın yüzde 50'si Doğu ve Güneydoğu'ya. Bunun da meyvelerini alıyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yeniden kurulduğu 2011 tarihinden  bu yana spor tesisi yatırım hamlesi başlatan Gençlik ve Spor Bakanlığınca stadyum, spor salonu, yüzme havuzu, atletizm pisti, kamp eğitim ve atıcılık alanı, buz pisti, gençlik kampları gibi yüzlerce tesis Türk sporuna kazandırıldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınmasına katkı sunmak için 7 yılda planlanan 675 spor tesisinden bakım ve onarımlar da dahil 419'u tamamlandı, 44'ünün yapımı devam ederken, 212 yatırım için ise proje ve ihale aşamalarının ardından çalışmalara başlanacak.

Bakanlıkça projelendirilen 9 stadyumdan Diyarbakır, Gaziantep, Malatya ve Sivas'takiler tamamlanırken, Batman'daki stat tamamlanma aşamasına geldi, Elazığ, Erzincan, Hakkari ve Şırnak'taki stadyumlar için proje ve ihale çalışmaları devam ediyor.

- Mahalle aralarına dahi spor tesisi kuruldu

Diyarbakır'daki çalışmalarla ilgili incelemeler yapan Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, spor yapan gençlerin kendileriyle barışık, ailesine ve çevresine örnek kişiler olarak yetiştiğini belirterek, spor tesisi sayısını artırarak gençlerin yetişmesine katkı sunmak istediklerini belirtti.

Bu doğrultuda mahalle aralarına dahi spor tesisi kurduklarını söyleyerek, son 1,5 yılda yaklaşık 2 bin semt sahasından bin 800'e yakınının tamamlandığını aktaran Türk, bu sahaların önemine de değindi.

Bu çalışmaları aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirdiklerini anlatan Türk, küçük yaştaki çocukları dahi spora yönlendirmek istediklerini söyledi.

- "Doğu ve Güneydoğu'ya pozitif ayrımcılık yapıyoruz"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde spor alanlarının sayısını artırdıklarını söyleyen Türk, "Doğu ve Güneydoğu'ya pozitif ayrımcılık yapıyoruz çünkü buralarda spor tesisi azdı. Yatırımımızın yüzde 50'si Doğu ve Güneydoğu'ya. Bunun da meyvelerini alıyoruz. Yeni alanlara spor tesislerini taşıdıkça ve spor faaliyetlerini artırdıkça bölgede ve tüm alanlarda daha hoş bir ortam olacak." dedi.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde stadyumların sayılarını artırdıklarını, bölgeye yeni statlar yapıldığını anlatan Türk, bazı mevcut tesislerin  ise modern hale getirildiğini belirtti.

Yapılan stadyumlarla futbol kulüplerinin daha nezih ortamlarda çalışacağını söyleyen Türk, şöyle konuştu:

"Türkiye'de özellikle son 10 yılda yapılan 2 bine yakın spor tesisi var ve bu tesislere 11 milyar lira gibi bir rakam harcandı. Spora yapılan yatırım bize artı olarak geri dönüyor. Spor yapan gençler kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyor, teröre bulaşmıyor. Spor ayrıca uyuşturucuyla mücadelede de çok önemli."


Geri Dön