19 / 03 / 2024

Doğu ve Güneydoğu’ya 24 bin yeni konut!

Doğu ve Güneydoğu’ya 24 bin yeni konut!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ Haber Dergisi’nin Şubat sayısında Doğu ve Güneydoğu’daki projelerine ilişkin konuştu. 



Dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimiz, ülkemizin kentleşme politikalarına katkı sağlayacak bir planlama ve üretim stratejisi ile sürüyor. Temelini “sürdürülebilir çevre ve yerleşim” fikrinden alan dinamik konut üretim anlayışıyla, bu yıl yine önemli hedefler için çalışıyoruz.

Konut geliştirmede, nüfus yoğunluğu ve talebin yüksek olduğu büyükşehirlerimizin yanı sıra başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Anadolu kentlerimizin beklentilerine yanıt veren önemli yatırımları tamamlıyoruz. Bu doğrultuda, İstanbul, Denizli, Şırnak, Hakkâri, Mardin ve Diyarbakır, büyük konut projelerinin üretim ve arzının hız kazandığı şehirler olacak. Bugüne dek toplam 176 bin konut geliştirdiğimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde, söz konusu projelerin yüzde 78’ini tamamladık. Her iki bölgeyi içeren 24 bin konutluk yeni projeler ise yıl bitmeden tamamlanacak.

Milletimiz için nitelikli konutlar, sağlıklı çevreler ve şehirlerimize değer katan projeler üretebilmek için ortaya koyduğumuz gayret, kentsel dönüşüm alanında Türkiye’ye model olacak çalışmalarla sonuçlanıyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile başarılı sonuçlarını değerlendirme imkânı bulduğumuz Uşak Tabakhane Projesi, kentsel dönüşümde örnek bir saha uygulamasıdır. Uşak Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz yeni iş ve yaşam alanı, sağlıklı bir dönüşümün ekonomiye ve sosyal yaşama katkısını göstermesi bakımından incelenmeye değerdir.

Uşak’ta olduğu gibi ticari üretim alanlarının yeniden şehre kazandırılması hedefiyle ülkemizin farklı şehirlerinde yürüttüğümüz sanayi sitesi projeleri büyük ilgi görüyor. Bu alandaki çalışmalarla, ilk aşamada 4 bin yeni iş yerini kapsayan sanayi bölgelerini çağdaş iş ortamlarına dönüştürüyoruz.

Şehirlerimizde kaliteli ve güvenli yaşam alanları oluşturmak amacıyla ülkemizin dört bir yanında kurulu şantiyelerimizde yoğun bir mesai içindeyiz. Hızlandırdığımız sosyal konut üretimleri doğrultusunda bu yıl 500 büyük şantiyede hizmet veriyoruz.

Yeni konut projeleri, yeni sosyal tesis ve kamu yapılarıyla, eğitimden sağlığa, konuttan sanayiye, milletimizin ihtiyaç duyduğu tüm yapı alanlarında, üzerimize düşen sorumluluğu en hızlı şekilde ve büyük bir titizlikle yerine getirmeye devam ediyoruz.

 

M. Ergün TURAN

T. C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı


Geri Dön