25 / 04 / 2024

İzmir Aliağa'ya 4 bin yeni konut geliyor!

İzmir Aliağa'ya 4 bin yeni konut geliyor!

İzmir’in Aliağa ilçesinde artan sanayi yatırımları beraberinde konut yatırımlarını da artırdı. Bu kapsamda İzmir Aliağa'ya 4 bin yeni konut geliyor.




Aliağa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü verilerine göre, son iki yılda alınan yapı ruhsatları, yapılan yeni konutlar Siteler Mahallesi ile Yeni Mahalle’de yoğunlaşırken buna paralel olarak verilen ruhsat sayısında ciddi bir artış olduğunu görülüyor.  

 

İzmir Aliağa'da 2017 yılında alınan yapı ruhsatı ile 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ya da inşaatı devam eden ve tamamlama aşamasına gelinen konutların 1.323 adedi taşınmaya hazır hale getirildi. 

 

Günaydın Aliağa Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aliağa'da inşaat sektörünün önde gelen üreticileri, yıllık enflasyonun yüksek çıkması ve ‘Girdi Hammadde’ fiyatlarının sürekli artması sebebi ile konut fiyatlarının satışları etkilemediğini, ilçe dışından da yatırım amaçlı konut satışlarının önemli bir yüzde tuttuğunu aktardılar.

 

Emlak sektörü temsilcileri,  2017 yılında alınan yapı ruhsatları ile üretilen ve tamamlanmak üzere olan 2.554 lüks konutun yanı sıra, 2018 yılının ilk yarısına kadar proje aşamasında olan ve alınacak yapı ruhsatları ek 1500 adeti geçecek yeni proje imalatları ile yılı 4 bin konut inşa edeceklerini açıkladılar. 


Geri Dön