19 / 03 / 2024

Doğu ve Güneydoğu'daki imar çalışmalarına ağırlık verildi!

Doğu ve Güneydoğu'daki imar çalışmalarına ağırlık verildi!

Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, hükümetin Güneydoğu'daki imar ve ihya çalışmalarına ağırlık verdiğini belirtti.



 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Birlik Vakfı Batman Şubesi tarafından Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayının "Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri için Eğitim, Sağlık ve Sosyal Kalkınma Rolleri" oturumunda AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Ravza Kavakcı, Cevdet Yılmaz ve Vedat Demiröz konuştu.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bölgenin 12 bin senedir insanlığın hayat alanı olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, onlarca medeniyeti besleyip büyüten bir havza olan böyle bir coğrafyada bu bölgenin kalkınmadaki rolünü çalıştayla değerlendirdiklerini söyledi.

 

Gelişme ve kalkınmanın bir uluslararası ilişkiler boyutu olduğunu söyleyen Eker, "Bu, iki temel üzerine bina edilir. Biri siyasi tarihtir, öteki diplomasiyle ilişkilerin yönetimidir. Bizi ilgilendiren boyutu siyasi boyutudur. Eğer biz onu doğru okuyup doğru anlamazsak 40 senedir bu topraklarımızdaki bütün sorunlarımızın anasını teşkil eden terör meselesini doğru anlayamayız." diye konuştu.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de Milli Eğitime bütçenin üçte birini aktardıklarını, bölgede okul sayısı ve öğretmen sayısında sıkıntı olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Doğu ve Güneydoğu’daki şehirlerimizde eğitimle ilgili sorunumuz yok. Kaliteyi yükseltmek herkesin dileği. İnşallah onlarda zaman içerisinde olacak. Sağlıkta her ilimizde 400-500 yataklı hastaneler yaptık. Sağlıkta da bir problemimiz yok. Neticede 115 milyar liralık yatırım gelmiş. Bu yatırım bu bölgenin 80 yıllık alacağını karşılamıyor. 80 yıldır bu bölge ihmal edilmişti. Bu kadar yatırımla bu açığı kapatamıyoruz. Çanakkale’de birlikte savaşmışız. Her tarafa birlikte gitmişiz. İnsanları zeki ama yetişmiş insanlar hep batıya göç etmiş. Bu nedenle yatırımların devam etmesi lazım." 

 

AK Parti hükümetlerinin son 15 yılda bazı temel meselelerle uğraştığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz  da, "Bir taraftan geçmişin ihmallerini gidermeye çalıştık bu yöremizde. Yıllardır yapılmamış işleri yapmaya çalıştık. Bir taraftan da güncel ihtiyaçları karşılamaya çalıştık. 15 yılda önemli oranda başarılı olduğumuzu söyleyebilirim ama elbette daha yapılması gereken çok işimiz var." dedi.

 

GAP ile çok önemli yatırımları hayata geçirdiklerini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"AK Parti olarak göreve geldiğimiz yıllarda GAP yatırımlarının toplam yatırımlarımızın içindeki payı yüzde 5'lere kadar düşmüştü ama 15 yıllık süreçte bazı yıllarda yüzde 14'lere kadar bu pay yükseldi. Aynı şeyi GAP yatırımları için de söyleyebiliriz. Kamu yatırımlarında bu bölgelerimize ayrıcalıklı şekilde pozitif ayrımcılık yaparak kaynak ayırdık."

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı da terör örgütünün bölgede hem zihinleri hem şehirleri tahrip ettiğini vurgulayarak hükümetin imar ve ihya çalışmalarına ağırlık verdiğini kaydetti.


Geri Dön