19 / 03 / 2024

Doğu ve Güneydoğu'da fabrika yapana kredi desteği!

Doğu ve Güneydoğu'da fabrika yapana kredi desteği!

Hükümetin, üzerinde çalıştığı Kanun Hükmünde Kararname'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kendi fabrikasını yapana kredi maliyet desteği sağlanacağı belirtiliyor. 



Hükümetin, üzerinde çalıştığı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) son şekli verildi. Kanun Hükmünde Kararname'deki en önemli detaylardan biri de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yeni paket hazırlanması.

 

Terörle mücadelenin ekonomik ayağı niteliğindeki düzenlemeler, Kanun Hükmünde Kararname sonrası Bakanlar Kurulu kararı ile hızla hayata geçirilmesi planlanıyor. 

 

Pakette bölgenin üretim üssü haline getirip 100 binin üzerinde insana iş kapısı açacak programa ilişkin düzenlemeler bulunyor. Bölgeye yatırımların artmasına adına teşvikler yapılıyor. 

 

Bölgede kendi fabrikasını yapana kredi maliyet desteği sağlanacak. Sabah Gazetesi'nin haberine göre, kullanılan kredinin maliyetinin bir kısmını ya da tamamını devlet üstlenecek. Daha önce fabrikayı devletin yapıp yatırımcıya vermesi gündeme gelmişti ancak bu düzenlemeden vazgeçildi.

 

İmalat sektörü ve ithal ikamesi ürünlere destekler artırılacak.


Geri Dön