28 / 03 / 2024

DİKA yatırımcıları Doğu ve Güneydoğu'ya çekiyor!

DİKA yatırımcıları Doğu ve Güneydoğu'ya çekiyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için geliştirilen Cazibe Merkezleri Programı'nda başvurular devam ediyor. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), yatırımcıları bölgeye davet ediyor.



Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım hamlesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için geliştirilen Cazibe Merkezleri Programı'na başvurular sürüyor. Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'in dışında farklı illerde de yatırımcılarla bir araya gelerek programı anlatan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), yatırımcıyı bölgeye çekmeyi başardı. 


800'E YAKIN PROJE TALEBİNDE BULUNULDU 

Gaziantep'te halıfleks üretimi yapan bir şirket, Cazibe Merkezi Programı kapsamındaki 23 ilden biri olan ve TRC3 Bölgesi'nde yer alan Şırnak'ta halıfleks üretiminde kullanılan iplik üretim tesisi için DİKA'ya başvurdu. Konuya ilişkin bilgilendirme yapan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, yapılan çalışmaların yatırımcıları bölgeye çektiğini söyledi. Altındağ, "800'e yakın proje talebinde bulunuldu. Bu, çok memnuniyet verici, sevindirici bir olay. Umut ediyorum ki değerlendirme sonucunda 4 ilimiz yine en fazla proje alıp, yatırımın yapıldığı bölge olsun. 


TOPLANTILAR MEYVESİNİ VERİYOR 

Altındağ, "Bugün başvurusu yapılan yatırım dosyasının toplam sabit yatırım tutarı 21 milyon 500 bin TL'dir. Cizre Organize Sanayi Bölgesi'nden talep edilen arsa büyüklüğü 50 bin metrekare, bina büyüklüğü ise 15 bin metrekare olup tahmini bina yapım maliyeti 5 milyon 500 bin TL'dir. Yeni iplik tesisinde 30 kişiye istihdam sağlanacaktır. Bu entegrasyon 30 kişilik istihdama ilaveten 34 kişiye daha istihdam olanağı oluşturacaktır. Firma mevcut durumda tufting üretiminin yüzde 90'ını ihraç etmekte olduğundan yeni yatırım da ağırlıklı olarak ihracat odaklı olacaktır," dedi. Altındağ, Cazibe Merkezleri Programı'nı yatırımcıya anlatmak için ajansın yaptığı toplantıların meyvesini verdiğini sözlerine ekledi




Doğru Haber


Geri Dön