19 / 04 / 2024

Mega projeler dünyadaki yatırımcıların ve turistlerin ilgisini çekmeli!

Mega projeler dünyadaki yatırımcıların ve turistlerin ilgisini çekmeli!

Dijital Şehircilik Zirvesi'nde konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, mega projelerin dünyadaki yatırımcıların ilgisini çekecek güçte olması gerektiğini söyledi...



Forbes ve Para dergileri ile Takvim Gazetesi ortaklığında düzenlenen Dijital Şehircilik Zirvesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas zirve kapsamında düzenlenen "Mega Projeler ve Kentler için Yaratacağı Katma Değer" başlıklı panelinde konuşma yaptı. Elmas konuşmasında, mega projelerin dünyadaki yatırımcıların ilgisini çekecek güçte olması gerektiğini söyledi.

"Antalya'da 2 milyar dolarlık kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz"

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre; Elmas, mega projelerin çoğunluğunun ulaşıma yönelik olduğunu söyledi. Elmas, "Şehircilik anlamında baktığımızda mega projeler, dünyada hem yatırımcıların hem de turistlerin ilgisini çekmeli. Örneğin Eyfel Kulesi zamanına göre mega bir proje sayılabilir." dedi.

Kentsel dönüşümün 2012 yılında Türkiye gündemine girdiğini hatırlatan Elmas, bu kapsamda Antalya'da 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda, 3 bin 365 hak sahibinin olduğu bir kentsel dönüşüm projesini yürüttüklerini söyledi.

Yürüttükleri projenin Türkiye ölçeğinde çok önemli bir proje olduğunu ifade eden Elmas, projede yeni bir şehir vizyonu ortaya koyduklarını söyledi.

Elmas, "Antalya'daki proje, yaklaşık 2 milyar dolarlık bir kentsel dönüşüm projesi. Bunun şu an yüzde 20'sini tamamladık. Bunun yüzde 25'ini yabancılara satarak, satıştan elde edilen geliri ülkemize kazandıracağız." dedi.

Mega projelerde kamu görevlileri ve özel sektördeki girişimcilerin iç içe çalıştığını bildiren Elmas, bu tür projelerde uzman ekiplerin çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Mega projeler dünyadaki yatırımcıların ve turistlerin ilgisini çekmeli!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın ise son dönemde insanların hayatı kolaylaştırıcı inşaat projelerine ilgisinin arttığına dikkat çekti. Akın, gerçekleştirdikleri konut ve şehir hastanesi projelerinde akıllı mobil uygulamalarını kullandıklarını aktardı.

Yaşam konforunu artırmanın yüklenici inşaat firmalarının elinde olduğuna dikkati çeken Akın, kendilerinin de müşterilerinin konforunu artırıcı projelere odaklandıklarını sözlerine ekledi.

 

Sur Yapı Antalya projesinin haberleri için tıklayın

100 Günlük Eylem Planı'ndan 3 mega ulaşım projesi çıktı!

Mega projeler yabancı yatırımla hayata geçirilecek!


Geri Dön