29 / 03 / 2024

Mega projeler yabancı yatırımla hayata geçirilecek!

Mega projeler yabancı yatırımla hayata geçirilecek!

Gelecek yılı kapsayan yatırım rehberi ve orta vadeli mali plana 3 yılı kapsayan ‘tasarruf’ damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yatırım programına ilişkin yayınladığı genelgede tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2019 yılı programına yeni proje alınmayacağını bildirdi.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları” ile ilgili genelgesi Resmi Gazete’de dün yayımlandı. 

Hürriyet Gazetesi'nden Neşe Karanfil'in haberine göregenelgede Erdoğan, bu dönemde temel hedefin ekonomide dengelenmeyi ve sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmek olduğuna dikkat ederek, “Kamu harcamalarında tasarruf yapmak, enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak, yurtiçi tasarrufları artırmak, cari işlemler açığını azaltmak, kamu mali dengelerini ve mali disiplini daha da güçlendirmek ve böylece makroekonomik ve finansal istikrarı korumak temel önceliklerimizdir” ifadesini kullandı. 

Erdoğan, proje bazında ödenek teklif ve tahsislerinde devam eden öncelikli projelerden en kısa sürede tamamlanabilecek olanlara öncelik verileceğini de belirterek, “Tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2019 Yılı Yatırım Programı’na yeni proje alınmayacaktır. Mevcut kamu sabit sermaye stokundan azami kapasitede yararlanılması için gerekli bakım ve onarımlara önem verilecek, vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına ve ekonomide katma değer artışına doğrudan hizmet etmeyen projeler teklif edilmeyecektir” dedi.

Mali plana göre ihalesi yapılmamış ve ihalesi yapılmış ancak başlanmamış projeler askıya alınacak. Devam eden projelerden finansman koşulları uygun olanlar için yeni ve daha uzun zamana yayılmış iş planları  dahilinde hesaplanacak. Mega-altyapı projeleri doğrudan yabancı yatırım yoluyla, uluslararası finansman ile hayata geçirilecek. 

Ulaşımda mega projeler 'YİD' ile şahlanacak!

Kanal İstanbul ertelenmeyecek!

Yatırım Programı Rehberi'nden inşaat sektörüne çıkanlar!

 


Geri Dön