27 / 04 / 2024

ekonomi tasarruf paketi

ekonomi tasarruf paketi

Gelecek yılı kapsayan yatırım rehberi ve orta vadeli mali plana 3 yılı kapsayan ‘tasarruf’ damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yatırım programına ilişkin yayınladığı genelgede tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2019 yılı programına yeni proje alınmayacağını bildirdi.

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

İşletmesi olanlara müjde! 60 milyar TL'lik destek paketi devreye girecek!

Şirketlere destek vermek amacıyla açıklanan yeni ekonomi modelinde  üretim, ihracat ve yatırım yapan firmalara KGF ile 60 milyar TL değerinde destek sağlanacaktı. Peki destek paketi ne zaman devreye girecek?

Merakla beklenen ekonomi paketi devrede! Milyonları ilgilendiriyor!

Milyonları ilgilendiren, asgari ücret desteğinin de içinde bulunduğu ekonomi paketi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin dijital parası yıl sonuna kadar hazır olacak!

Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin takvim kapsamında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapısını yıl sonuna kadar hayata geçirecek.

Ekonomi Reform Takvimi belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin reform takvimini tamamladıklarını, Bakanlığın internet sitesinden takvime ulaşılabileceğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıkladı! İşte Ekonomi Reform Paketi'nin ayrıntıları!

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Ekonomi Reform Paketi'nin ayrıntıları ve hayata geçirilecek reformların yol haritası ile Bakanlığın sorumluluğundaki hedeflerin gerçekleştirilmesi için atacakları adımları açıklıyor...

Uzaktan çalışan da tazminat alabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi reform paketi kapsamında uzaktan çalışan da part time çalışan da tazminat alabilecek. İşte tüm merak edilenler...

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Müjde! Ekonomi reform paketi çalışmaları tamamlandı!

Başkan Erdoğan’ın mart ayında açıklaması beklenen reform paketinde sona yaklaşıldı. Tahkim şartının teşvikinden yatırımcılar için vergilerin düzenlemesine kadar önemli adımlar atılacak.

TEB'den ekonomiye destek paketi!

Türk Ekonomi Bankası, koronavirüs salgını nedeni ile ekonomiye destek vermek için müşterilerine kredi ödemelerinde kolaylık sağlayan bir destek paketi açıkladı

İMSAD'tan 'Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi'ne destek!

Türkiye İMSAD, koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak için hayata geçirilen Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi hakkında bir açıklamalarda bulundu.

Ürdün'de ekonomik paket emlak sektörünü olumlu etkiledi!

Ürdün hükümet tarafından uygulanan yeni ekonomi reform paketi emlak sektörüne olumlu yansıdı.

Yeni Ekonomi Paketi'nden inşaat sektörüne neler çıktı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı kapsamında inşaat sektörünü ilgilendiren düzenlemelere de yer verildi..

ekonomi tasarruf paketi Haberi

ekonomi tasarruf paketi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları” ile ilgili genelgesi Resmi Gazete’de dün yayımlandı. 

Hürriyet Gazetesi'nden Neşe Karanfil'in haberine göregenelgede Erdoğan, bu dönemde temel hedefin ekonomide dengelenmeyi ve sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmek olduğuna dikkat ederek, “Kamu harcamalarında tasarruf yapmak, enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak, yurtiçi tasarrufları artırmak, cari işlemler açığını azaltmak, kamu mali dengelerini ve mali disiplini daha da güçlendirmek ve böylece makroekonomik ve finansal istikrarı korumak temel önceliklerimizdir” ifadesini kullandı. 

Erdoğan, proje bazında ödenek teklif ve tahsislerinde devam eden öncelikli projelerden en kısa sürede tamamlanabilecek olanlara öncelik verileceğini de belirterek, “Tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2019 Yılı Yatırım Programı’na yeni proje alınmayacaktır. Mevcut kamu sabit sermaye stokundan azami kapasitede yararlanılması için gerekli bakım ve onarımlara önem verilecek, vatandaşlarımızın acil...