25 / 04 / 2024

Merakla beklenen ekonomi paketi devrede! Milyonları ilgilendiriyor!

Merakla beklenen ekonomi paketi devrede! Milyonları ilgilendiriyor!

Milyonları ilgilendiren, asgari ücret desteğinin de içinde bulunduğu ekonomi paketi, Resmi Gazete'de yayımlandı.



İşgücü maliyetlerini azaltarak istihdamı korumak ve artırmak amacıyla 2016-2020 yıllarında uygulanan asgari ücret desteği bu yıl da devam edecek.

A Haber'de yer alan habere göre; sektörler arasında ayrım yapılmadan çalışanlara ödenecek olan sigorta priminden kesilecek olan günlük 2,50 lira, aylık 75 lira asgari ücret desteği ile sağlanacak. Uygulamayla 1.4 milyon işletmeye toplamda 6.2 milyar lira destek verilecek. Destekten toplamda 9.3 milyon sigortalı çalışanınyararlanacağı düşünülürken, tüm işyerlerini kapsayacak destek için başvuruya gerek kalmayacak.

 Merakla beklenen ekonomi paketi devrede! Milyonları ilgilendiriyor!

CEZALAR DURACAK

Karşılıksız çek suçundan hüküm giyenlerin cezalarının infazı 30 Nisan 2021 tarihine kadar durdurulacak.  30 Haziran 2022 tarihine kadar, diğer taksitlerin söz konusu tarihten itibaren ikişer aylık aralıklarla 15 eşit taksitte ödenmesi halinde mahkûmiyetin tüm sonuçları iptal edilebilecektir. Ödemeye sadık kalınılması halinde infaz duracak.

Bu hüküm, 30 Nisan 2021 tarihine kadar işlenen suçlarda yargılama aşamasında olan dosyalar hakkında da uygulanacak.

 Merakla beklenen ekonomi paketi devrede! Milyonları ilgilendiriyor!

PERSONELE ÖDÜL

Gümrük personelinden; Devletin ekonomik çıkarları, doğal ve kültürel miras, çevre ve halk sağlığı ve kamu güvenliğinin korunmasında fiilen aylık ücretlerinin 2 katından 5 katına kadar yüksek hizmetleri olanlar, olağanüstü durumlarda canlarını tehlikeye atarak büyük faydalar gösterenler,  gerçek aylık tutarlarının 6 ila 24 katı ödüllendirilecek.

Devletten kredi desteği: 6 ay geri ödemesiz 100 bin TL!

Ekonomi Reform Takvimi belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön