26 / 04 / 2024

Ekonomi Reform Takvimi belli oldu!

Ekonomi Reform Takvimi belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin reform takvimini tamamladıklarını, Bakanlığın internet sitesinden takvime ulaşılabileceğini bildirdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Mart'ta açıkladığı, ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütmeye yönelik Ekonomi Reformları Eylem Planı takvimi, ilgili Bakanlıkların ve kurumların yol haritası belli oldu.Bakan Elvan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık. Bakanlığımızın internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Hayırlı olsun" dedi.

TRT Haber'de yer alan habere göre; Eylem planı Kamu Maliyesi, Fiyat İstikrarı, Finansal Sektör, Cari Açık, İstihdam, Kurumsal Yönetişim, Yatırımların Teşvik Edilmesi, İç Ticaretin Kolaylaştırılması, Rekabet, Piyasa Gözetimi ve Denetimi olmak üzere 10 başlıkta ana eylemlerden oluştu.

Ekonomi Reform Takvimi belli oldu!

Vergi muafiyeti çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak 

Takvime göre 850 bin esnafa vergi muafiyeti tanıyan kanunla ilgili çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak.

30 Haziran'a kadar kamuda taşıt alımı temsil harcamalarına sınır getirecek düzenleme yapılacak, kamu görevlileri bu tarihten itibaren farklı kurumların yönetim kurullarında en fazla bir görev alabilecek.

18 yaş altını Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil eden çalışma da tamamlanacak.

Fiyat İstikrarı Komitesi de 30 Haziran'a kadar oluşturulacak.

Erken Uyarı Sistemi ise 30 Eylül'e kadar kurulacak.

Merkez Bankası dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısını yıl sonuna kadar tamamlayacak.

Söz konusu takvime göre Ekonomi Reform Paketi'ndeki tüm eylemler 2023 yılının mart ayına kadar tamamlanacak.

EKONOMİ REFORM TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıkladı! İşte Ekonomi Reform Paketi'nin ayrıntıları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön