28 / 03 / 2024

2022 YKS EK YERLEŞTİRME TAKVİMİ BELLİ OLDU!

2022 YKS EK YERLEŞTİRME TAKVİMİ BELLİ OLDU!

2022 yılı YKS EK yerleştirme Takvimi belli oldu. Ek yerleştirme işlemleri 7-13 Eylül aralığında yapılacak.



2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) Ek Yerleştirme takvimi belli oldu.

Yükseköğretim Kurulundan yapılan açıklamada, 2022-YKS 2022-2023 akademik yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme tercihleri 7-13 Eylül arasında yapılacaktır.

Aday öğrenciler, yapacakları tercihlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sitesinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından yapabilecektir.

Aday öğrenciler için ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yürütülecek olup, ek yerleştirme için ücret ödemeleri ise 14 Eylül'de yapılacak.

Adaylar tercih ettikleri programlara yerleşme hakkı kazandıkları takdirde, 25-28 Eylül tarihlerinde elektronik kayıt yaptırabilecek.

Ek yerleştirmelerin ardından üniversitedeki kayıtlar ise 26-30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Merkezi yerleştirme sonrasında bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamayacaktır.

YKS İÇİN EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

2022 yılına ait YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınladı. 2022 ÖSYM YKS tercih kılavuzuna göre, ek yerleştirmelerin nasıl yapılacağına ilişkin tüm adımlar kılavuzda paylaşıldı. Öncelikle Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan yerleştirmelerin ardından en son boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacak.


Geri Dön