18 / 04 / 2024

İsmail Özcan: Gayrimenkul sektöründe hizmeti müşterinin ayağına götürme dönemi başlamalı!

İsmail Özcan: Gayrimenkul sektöründe hizmeti müşterinin ayağına götürme dönemi başlamalı!

İsmail Özcan: "Hafta içi günlerde ise satış ofisi ziyaretçi sayısında çok ciddi düşüşler yaşanabiliyor. Birçok farklı sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de hizmeti müşterinin ayağına götürme dönemi başlamalı" dedi




Restate Center Genel Müdürü Y. Mimar İsmail Özcan proje satış ofislerinin müşteri sirkülasyonuna ilişkin açıklama yaptı.


Konut projelerinin, genellikle projenin hayata geçirildiği lokasyondaki satış ofisleri,  konut satın almak isteyenlerin yoğun ziyaretine, büyük çoğunlukla hafta sonları ev sahipliği yapıyor. Hafta içi günlerde ise satış ofisi ziyaretçi sayısında çok ciddi düşüşler yaşanabiliyor. Birçok farklı sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de hizmeti müşterinin ayağına götürme dönemi başlamalı.

 

Hafta içi günlerde çalışarak ve İstanbulun zorlu trafik koşullarında ev-işyeri-ev arası uzun süreli ulaşım nedeniyle geçen zaman sonrasında konut satın almak isteyen birçok kişi, konut projelerini incelemek, bilgi almak, örnek daireyi görmek için hafta sonlarını kullanıyor. Hayatlarında belki bir veya en çok iki defa verecekleri önemli bir karar için Cumartesi ve Pazar günlerinde çalışmayan şanslı kişiler iki gün, hafta tatili olarak sadece Pazar gününü kullananlar ise sadece bir gün  ayırabiliyorlar.

 

Bir başka önemli tespit de şantiye ve satış ofisi lokasyonlarını gösteren, gazete/dergi ilanlarında, projelerin web sitelerinde kullanılan ulaşım haritalarını, herkesin anlayamayabileceğini, plan/harita okuyamayabileceğini öngörmek gerekiyor. Ulaşılamayan projelerin de, satış şansı azalıyor.

 

Günümüzün bol alternatifli konut projeleri göz önüne alındığında, insanlar birkaç hafta sonunu, şantiyeler arasında dolaşarak geçirmek zorunda kalıyor. Artık insanların, gerek örnek daireyi görmek gerekse de proje hakkında bilgi almak, fiyat öğrenmek ve pazarlık yapmak, sözleşme imzalamak gibi eylemler için tekrar tekrar şantiyelere gitme zorunluluğu sona ermeli. Ve artık gayrimenkul geliştiricilerin ve müteahhit firmaların da müşteriye, hizmeti ayağına götürme dönemi başlamalı.

 

Yeni bir pazarlama mecrası olarak geliştirilen, 1 Eylülde Astoria AVMde açılacak REstate Center'ın, sadece hafta sonu konut inceleme dönemini bitireceğini söyleyen REstate Center Genel Müdürü İsmail Özcan, İstanbulun koşulları göz önüne alındığında, gayrimenkul geliştirici firmaların şehir merkezinde de bir satış ofisine sahip olmaları gerektiğini, Restate Center'ın bu ihtiyaca bir çözüm ürettiğini söyledi.

 

Yaptığımız araştırmalarda, ister yaşam amaçlı olsun isterse de yatırım amaçlı olsun konut satın alma eğiliminde ve maddi gücünde olan büyük bir kitle, hafta içi, çalışma günlerinde, Maslak-Beşiktaş-Taksim üçgeninde yer alıyor. Ya bu bölgede tüm gün çalışıyorlar ya da gün içinde bu bölgeye iş, kültürel, sosyal faaliyet amaçlı girip çıkıyorlar diyen Özcan, REstate Center sayesinde alım gücüne sahip bu yoğun nüfusun hafta içi de konut inceler, bilgi alır ve kararlarını hızlandırır hale geleceklerini savundu. Ayrıca ister öğle tatilinde, ister akşam iş çıkışında isterse de 10:00-22:00 saatleri arası günün herhangi bir saatinde REstate Centerda konut projelerini bir arada bulacak alıcıların, hafta sonlarında sadece örnek daireyi görmek için şantiyelere gideceklerini, geri kalan bilgi alma, danışma, satın alma, kredi talep etme, sözleşme imzalama süreçlerini REstate Centerda takip edeceklerini savundu. Bu doğrultuda, satışta gayrimenkulü olan firmaları REstate Centerda yer almaya, hafta içi de hareketli bir tanıtım ve satış ofisine sahip olmaya davet eden Özcan, firmaların mevcut satış personelini hafta içi REstate Centerda tutacağı stantta görevlendirebileceklerini, bu sayede katılımcı firmaların satış personelinin verimliliğini de artıracaklarını sözlerine ekledi.





Geri Dön