19 / 04 / 2024

Uzaktan çalışan da tazminat alabilecek!

Uzaktan çalışan da tazminat alabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi reform paketi kapsamında uzaktan çalışan da part time çalışan da tazminat alabilecek. İşte tüm merak edilenler...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi reform paketi çalışma hayatıyla ilgili de önemli adımlar içeriyor. Takvim'de yer alan habere göre; esnek çalışmanın en yaygın şekillerinden olan kısmi süreli (part-time) çalışmada izin, hafta tatili ve kıdem tazminatı gibi haklar güvence altıa alınacak. Bu kapsamda uzaktan çalışma mevzuatı yeni iş modellerine uyum sağlayacak şekilde yenilecek. Kısa zamanlı olarak çalışanların hafta tatili, yıllık ücretli izni hak etme süresi ve kıdem tazminatına hak kazanma sürelerinin İş Kanunu'nda açıkça yer almasıyla ilgili düzenlemelerde bulunulacak.

Uzaktan çalışan da tazminat alabilecek!

YENİ MODEL

Milyonlarca gencin istihdamını kolaylaştırması planlanan çalışma modelleri ve teşvikler devreye girecek. Kısmi çalışmada eksik günler tamamlanabilecek.

Uzaktan çalışan da tazminat alabilecek!

Gençler hem kamu hem de özel sektörde daha kolay iş bulurken, işveren daha esnek koşullarda istihdam sağlayabilecek. Esnek çalışma için yasal düzenlemeler gerçekleştirilecek. 

Vergide yeni dönemin ayrıntıları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön