19 / 04 / 2024

Mega projelerde son durum

Mega projelerde son durum

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin kıskanılmasının doğal olduğunu belirterek, “10 mega projeden 6’sı bu ülkede yapıldı” diye açıklama yaptı. 

4 mega projede son durum!

Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye, bu amaç doğrultusunda mega projelere imza atıyor. 

Mega projeler yabancı yatırımla hayata geçirilecek!

Gelecek yılı kapsayan yatırım rehberi ve orta vadeli mali plana 3 yılı kapsayan ‘tasarruf’ damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yatırım programına ilişkin yayınladığı genelgede tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2019 yılı programına yeni proje alınmayacağını bildirdi.

Mega projelerde yeni dönem başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeniden yapılandırılmasının ardından gözler, dünyaya örnek gösterilen mega projelere çevrildi.

Mega projelerde neden Yap-İşlet-Devret modeli uygulanıyor?

Evrensel Gazetesi yazarı Bülent Falakoğlu bugünkü yazısında hayata geçirilen yeni mega projeleri ele aldı. İşte Falakoğlu'nun o yazısı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mega projeler hız kesmeden devam ediyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Büyük projeler ve yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. 26 Ağustos’ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 20 Aralık’ta Avrasya Tüneli boğazın altından hizmete girecektir. " dedi.

Mega projelerde geri sayım başladı!

Darbe girişimi, dev projelerin önünü kesemedi. Projelerde geri sayım sürüyor: Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışına 25 gün kaldı.

Özcan Işıklar: 3. Köprü Silivri'nin tarım arazilerini tehdit ediyor!

CHP'li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar "3. köprü bağlantı yolları Silivri'nin tarım arazilerini tehdit ediyor" diyor. Akademisyenlerle bölgedeki tarımı geliştirmek için proje yürüten belediye bir yandan da arazi mafyasıyla mücadele ediyor.

Mega projeler 2016 yılında hız kazanacak!

Türk siyaset ve ekonomisinin 2016’da öncelikleri arasında AB ile yürütülen müzakereler ve enerji arz çeşitliliğini sağlamak olacak. Bu iki konu, Türkiye’nin etki alanını güçlendirmesini sağlayacak.

Stratejik projelerin önü açıldı!

Türkiye’nin hayata geçirmeye çalıştığı çoğu önemli proje, seçim atmosferinin mağduru oldu. Gerçek değerleri ve ülkemize ne kazandıracakları anlaşılamadı.

Mega projeler Türkiye'nin çehresini değiştiriyor!

Türkiye'nin çehresi İstanbul'un dev projeleriyle değişiyor. Ulaştırma Bakanlığı, son 13 yılda 260 milyar liranın üzerindeki yatırımla, Marmaray, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni gibi büyük projeleri hayata geçiriyor.

Mega projelerde son durum!

Türkiye'yi sektörlerinde küresel aktör yapacak olan 3. Havalimanı, TANAP ve İstanbul'u İslami Finans Merkezi haline getirecek Mega Bank projelerinde çalışmalar devam ediyor.

Pier Çeşme'de son 10 daire fırsatı! Kasım sonunda teslim!

Mega İnşaat tarafından Ege'nin yükselen yıldızı Sakızlıkoy mevkiinde yükselen Pier Çeşme projesinde son 10 dairenin satışı devam ediyor. Peki Pier Çeşme'de daire fiyatları ne kadar? Pier Çeşme'de hangi konut tipleri yer alıyor? İşte Pier Çeşme ile ilgili detaylar...

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

Herkesin merak ettiği mega bilezik fiyatları ne kadar? İşte Koçak mega bilezik 9 Kasım 2022 fiyat listesi 

Mega bilezik diğer adı ile kalın bileziklerin fiyatları herkes tarafından merak ediliyor. Son zamanların en çok tercih edilen bilezikleri olan mega bilezik fiyatları ne kadar? İşe Koçak mega bilezik 9 Kasım 2022 fiyat listesi. 

KİPTAŞ Güngören, Bağcılar ve Beylikdüzü projelerinde son durum!

KİPTAŞ Güngören, Bağcılar ve Beylikdüzü projelerinde son durum ne? İşte kentsel dönüşüm projeleri olarak hayata geçirilen projelerde son dakika gelişmeleri...

TOKİ'den İstanbul'a 15 bin konut ve ticari ünite geliyor! Milyonlara son dakika müjdesi! Resmen açıklandı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, afet konutları ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında mega kent İstanbul'da 12 bin 73 konut ve ticari ünitenin inşaatı devam ettiğini yaklaşık 15 bin konut ve ticari ünitenin proje çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. İşte detaylar...

KİPTAŞ projelerinin inşaatlarında son durum ne?

İBB iştiraki KİPTAŞ, projelerindeki çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Peki KİPTAŞ'ın projelerinde son durum ne? İşte projelerde gelinen son noktalar...

Mega projelerde yerli malzeme kullanımı inşaat sektörüne olumlu yansıyor!

Yurt içinde mega projelerde yerli inşaat malzemesi kullanımı sektöre pozitif olarak yansıyor. Dünyanın önemli ihracatçılarından Türkiye, ‘yeni normal’de de global tedarikte rakiplerinden önde olmak için atağa geçiyor. 

Mega projelerde şirketlere yapılacak ödemeler ertelenecek!

Meclise sunulan Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında mega projelerde şirketlere yapılacak ödemeler ertelenecek.

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti! 

Türkiye’den ve Dünya’dan birçok firmanın ilgi ile takip ettiği 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı’na 150 firma katılım gösterdi. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi ile mega projelerin son halinin sergilendiği fuar büyük ilgi ile karşılandı…

Mega projeler görücüye çıktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın açtığı ve 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi ile mega projelerin son halinin sergilendiği 4.Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı büyük ilgi ile karşılanıyor…

Mega projelerde Doka'nın kalıp sistemi tercih ediliyor!

Doka Kalıp-İskele Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ender Özatay, ''Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprüleri ile Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki İhsaniye ve Çayırköy köprülerinde Doka'nın kalıp sistemleri tercih edildi" dedi.

Mega projelerde yerli çelik hedefi!

Mega projeler, savunma sanayi, demir yolları ve nükleer santraller gibi stratejik alanlarda kullanılan çelik türlerinde yurt içi tedarik zincirinin geliştirilmesi sağlanacak.

TOKİ 50 bin konut son başvuru tarihi 2019!

TOKİ 50 bin konut son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projelerde yer alan konutların fiyatları 116 bin lira ile 399 bin lira arasında değişiyor.

Mega projelerde son durum Haberi

Mega projelerde son durum

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İzmir'de gerçekleştirilen Ege Ekonomik Forum 2018'in açılışını gerçekleştirdi. Yıldırım, dünyada yapılan son 10 mega projenin 6'sını Türkiye'nin yaptığını bu nedenle kıskanılmasının gayet doğal olduğunu dile getirdi.

Sabah Gazetesi'nden Ceyhan Torlak'ın haberine göre Türkiye'nin tek gücünün "81 milyon vatan evladı" olduğunu dile getiren Yıldırım, Türk halkının bu gücünü 15 Temmuz gecesinde gösterdiğini hatırlattı.

OTOYOL SENEYE AÇILIYOR

Önümüzdeki yıl sonunda İstanbul İzmir otoyolunun açılacağını, 50 yıl konuşulan Osmangazi Köprüsü'nü yaptıklarını anlatan Yıldırım, köprünün pahalı olduğuna yönelik eleştirilere, "En pahalı hizmet, olmayan hizmettir. Bunu bir tarafa yazalım. Zaman, bugün paranın önüne geçmiştir. Geçiş için her türlü alternatifi sunuyoruz" şeklinde yanıt verdi. 

Yapımı devam eden 13 mega proje!

İzmir-İstanbul otoyolunun bir etabı daha açılıyor!

Mega projeler yabancı yatırımla hayata...