26 / 04 / 2024

Güneydoğu yatırımlarla şaha kalktı!

Güneydoğu yatırımlarla şaha kalktı!

Terör nedeniyle büyük hasar göre Doğu ve Güneydoğu illeri, kayyum atanan belediyelerin diğer devlet kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü projelerle yeni ve modern bir görüntüye kavuştu.



Terör nedeniyle harabeye dönen Doğu ve Güneydoğu illeri yatırımlarla yeniden şaha kalktı. Diyarbakır, Şırnak, Cizre, Silopi illeri ve Mardin'in Nusaybin ile Hakkâri'nin Yüksekova ilçeleri yeni bir görünüme kavuştu.


Güneydoğu'da, bir taraftan  TOKİ  (Toplu Konut İdaresi) tarafından evleri yıkılan vatandaşlara yeni konutlar inşa edilirken bir taraftan da modern havaalanları, konutlar, okullar ve hastaneler yapılıyor. Terör olayları nedeniyle zarar gören alt ve üst yapı yeniden inşa ediliyor. 


CİZRE

Terör örgütünün hendek ve özerklik ilanı nedeniyle en büyük yıkım Şırnak ve Cizre meydana geldi. Belediye, DSİ ve karayollarının ortak projesiyle Cizre, daha modern, daha yeşil ve daha temiz bir ilçe haline dönüştü. TOKİ 3 ayrı yerde, evleri yıkılan vatandaşlar için yeni konutlar inşa etti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından toplam 3 bin 133 konut ile 192 iş yeri Cizrelilere teslim edilecek.



ŞIRNAK

Terör örgütünün hendekleri nedeniyle 6 mahallesi yerle bir olan Şırnak'ta yeniden ayağa kalktı. Evleri yıkılan vatandaşlar için 7 bin 500 TOKİ konutu yapılıyor. Yıl sonuna doğru ilk etap evler teslim edilecek. 8 saatlik yolu 3 saate düşürecek Şırnak- Van karayolundaki çalışmalar devam ediyor.



HAKKÂRİ

Hakkâri ve Yüksekova'da hayata geçirilen projelerle bölge yeni bir kimliğe kavuştu. Kentte yeni sondaj kuyuları açıldı, caddeler asfaltlandı. İçme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu, drenaj hattı, dere ıslahı, park ve çevre düzenleme projeleri hayata geçirildi.



NUSAYBİN

Hendekler nedeniyle büyük bir yıkımın yaşandığı Mardin'in Nusaybin ilçesinde eynel Abidin Camisi ile Külliyesi'nde restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları başladı. Terörden dolayıTerörden dolayı yıkılanlar için ise TOKİ tarafından Dicle ve Yenişehir mahallelerinde yeni konutlar inşa ediliyor. Konutların Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor.


DİYARBAKIR

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı, Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanı ile Diyarbakır'da yeni yapılan terminal binası modern görünümüne kavuşuyor.  Diyarbakır'a yapılan yeni terminal binası ile yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaşırken, sivil toplum kuruluşları havaalanının Avrupa'ya direk uçuşlar için yurtdışı seferlerinin de açılmasını planlıyor.




Sabah


Geri Dön