26 / 04 / 2024

terör evleri

terör evleri

Terör nedeniyle büyük hasar göre Doğu ve Güneydoğu illeri, kayyum atanan belediyelerin diğer devlet kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü projelerle yeni ve modern bir görüntüye kavuştu.

Doğu'daki evler teslim edildiğinde hayat normale dönecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terörün şiddetli olduğu özellikle 7 bölgede evlerin bir çoğunun yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini belirtti.

29 kişi ve bir şirketin malvarlıkları terör bağlantısı nedeniyle donduruldu

IŞİD ve El Kaide terör örgütleri ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişinin ve bir şirketin mal varlığı donduruldu. Terör örgütüne mali ve lojistik destek verdiği gerekçesiyle İsmail Bayaltun’un mal varlığı için daha önce alınan dondurma kararı ise kaldırıldı.

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Hakkari Yüksekova'daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa edilen toplam 3 bin 63 konuttan 506 tanesinin kura çekilişi yapıldı.

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Şırnak'ta terör mağduru aileler yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta yeni evlerine kavuşan terör mağduru 123 aile yeni büyük sevinç yaşadı...

Diyarbakır Evleri yenileniyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ‘Diyarbakır Evleri’ TOKİ önderliğinde restore ediliyor. 

Şırnak'ta terör mağduru 929 aile yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta çekilen kura ile terör mağduru olan 929 aile yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı...

Muş Şenyaylalılar terör nedeniyle yıkılan evlerini yeniden inşa ediyor!

Muş'ta, seneler önce terör örgütü PKK'nın baskısı sonucu köylerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşlar, yıkılan konutlarının yerine yenilerini inşa ediyor.

Hakkari'de terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa ettiriilen 3 bin 63 konuttan 986'sı daha hak sahiplerine teslim ediliyor.

Mardin Nusaybin'de terörün eğitim kurumlarında bıraktığı izler siliniyor!

Mardin Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin 5 sene önce yaptığı saldırılarda yıktığı, tahrip ettiği okulların yerine yenileri yapılarak bir bir eğitim öğretime açılıyor

Hakkari'de terör mağduru aileler evlerine kavuştu!

Hakkari Yüksekova'da Toplu Konut İdaresince (TOKİ) terör mağdurları için inşa edilen ve yapımı tamamlanan bin 256 konut, hak sahiplerine teslim ediliyor.

Şanlıurfa'ya Sabır Evleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa'da peygamber kabirlerinin yer aldığı Viranşehir ilçesindeki Eyyüp Nebi Mahallesi'ne, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ziyaretçilerin kalabileceği "Sabır Evleri" inşa ediliyor.

Şırnak'ta terör mağduru 556 aile evlerine kavuştu!

Şırnak'ta çekilen kurayla, terör mağduru 556 aile yeni konutlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 

terör evleri Haberi

terör evleri

Terör nedeniyle harabeye dönen Doğu ve Güneydoğu illeri yatırımlarla yeniden şaha kalktı. Diyarbakır, Şırnak, Cizre, Silopi illeri ve Mardin'in Nusaybin ile Hakkâri'nin Yüksekova ilçeleri yeni bir görünüme kavuştu.


Güneydoğu'da, bir taraftan TOKİ (Toplu Konut İdaresi) tarafından evleri yıkılan vatandaşlara yeni konutlar inşa edilirken bir taraftan da modern havaalanları, konutlar, okullar ve hastaneler yapılıyor. Terör olayları nedeniyle zarar gören alt ve üst yapı yeniden inşa ediliyor. 


CİZRE

Terör örgütünün hendek ve özerklik ilanı nedeniyle en büyük yıkım Şırnak ve Cizre meydana geldi. Belediye, DSİ ve karayollarının ortak projesiyle Cizre, daha modern, daha yeşil ve daha temiz bir ilçe haline dönüştü. TOKİ 3 ayrı yerde, evleri yıkılan vatandaşlar için yeni konutlar inşa etti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından toplam 3 bin 133 konut ile 192 iş...