18 / 04 / 2024

Şanlıurfa'ya Sabır Evleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa'ya Sabır Evleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa'da peygamber kabirlerinin yer aldığı Viranşehir ilçesindeki Eyyüp Nebi Mahallesi'ne, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ziyaretçilerin kalabileceği "Sabır Evleri" inşa ediliyor.



Şanlıurfa'da peygamber kabirlerinin yer aldığı Viranşehir ilçesindeki Eyyüp Nebi Mahallesi'ne,  TOKİ  ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ziyaretçilerin kalabileceği "Sabır Evleri" inşa ediliyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tarihte "Sabır timsali" olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamber ile eşi Rahime Hatun ve Elyasa Peygamber'in kabrinin de yer aldığı şehir merkezine yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Eyüp Nebi Mahallesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Valilik, Büyükşehir ve Viranşehir Belediyelerinin iş birliğiyle başlatılan çalışmalar kapsamında bölgede, cami, konaklama yerleri, misafir karşılama üniteleri, aşevi, kütüphane ve otoparkın da yer aldığı büyük bir külliyenin inşası devam ediyor. Bölgedeki konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün girişimleriyle TOKİ Genel Müdürlüğünden 86 bağımsız konut devralınarak gelen misafirler için "Sabır Evleri" inşa ediliyor.

 

"Yaşlılara öncelik verilecek"

 

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Başkan Beyazgül, Şanlıurfa'nın, Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dünyanın dördüncü inanç merkezi kabul edildiğini dile getirdi. Şehrin inanç turizmi potansiyelini daha iyi ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirten Beyazgül, sözlerine şu şekilde devam etti: "Mahalleyi, manevi yapısına uygun bir şekilde restore ediyoruz. Burada gerek hemşehrilerimiz gerek yerli ve yabancı misafirlerimiz, sabır timsali olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamber ile eşi Rahime Hatun ve Elyasa Peygamber'in kabrini ziyaret ederek, dört mevsim huzur ve güven içerisinde manevi iklimde gezebilecek, konaklayabilecektir. Belediye olarak Şeyh Edebali'nin 'insanı yaşat ki devlet yaşasın tavsiyesini siyasetimizin merkezi olarak kabul ediyoruz. Evlerde konaklamada yaşlılarımıza öncelik vereceğiz."

Beyazgül, yaşlıların çalışmaların tamamlanmasından sonra belediye imkanlarıyla mahalleyi ziyaret etmelerini sağlayacaklarını dile getirdi. Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci de desteklerinden dolayı büyükşehir belediyesine teşekkür ederek yapılan evler sayesinde mahalledeki konaklama sorununun giderileceğini dile getirdi.


Geri Dön