24 / 04 / 2024

Şırnak'ta terör mağduru aileler yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta terör mağduru aileler yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta yeni evlerine kavuşan terör mağduru 123 aile yeni büyük sevinç yaşadı...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından terör mağduru aileler için şehir genelinde, mahallelerde etap dışı kalan konutların kura çekimleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri dahilinde hak sahipleri kura çekimine katılım sağlamazken mahalle muhtarı ve azalar ile İl Emniyet Müdürlüğü personelinin katılımlarıyla kura çekimleri noter huzurunda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak gerçekleştirildi ve kamera kaydına alındı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağı döneminde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, zarar gören vatandaşlar için  TOKİ  tarafından hayata geçirilen konutların noter huzurunda kura çekimini yaptıklarını söyledi.

Şırnak ta terör mağduru aileler yeni evlerine kavuştu!

Vatandaşların mağdur olmaması için bu süreçte hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hem de Valiliğin yoğun çaba gösterdiğini dile getiren Şahin, salgın sebebiyle kura çekimlerine vatandaşları dahil etmediklerini belirtti.

Şırnak'ta toplam olarak 14 bin 522 konut ve iş yeri, 5 cami 10 okul yıkıldığını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Devletimizin imkanlarıyla süreç içerisinde 10 bin 155 konut, 502 iş yeri, 14 okul, 8 cami ve 5 taziye evi yapıldı. İlimiz genelinde İdil, Silopi, Cizre ve kent merkezi olmak üzere yapılan konutların tamamı, hak sahiplerine dağıtıldı. Son etap kuramız da gerçekleşti. Son 5-6 aylık çalışmalarımızda projenin dışında yani etap dışı kalan konutlarımızı da bu kurayla tamamlandık. Etap dışı 139 konutumuzdan 123'ünü kabul eden vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bütün vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum "

Etap dışı kalmış olan vatandaşların kendi mahallelerinde konut talep edenler olduğunu dile getiren Şahin, bakanlık koordinesinde çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini,  son gerçekleştirilen kura çekimiyle vatandaşların mağduriyetinin yüzde 98 oranında çözüldüğünü belirtti.

Şahin, kurası çekilen vatandaşların gerekli resmi evraklarını tamamlamasıyla sahip oldukları yeni konutlarına yerleşebileceğini de söyledi.
 

Cizre'de 3 bin 87 konut inşa edildi! 


Geri Dön