25 / 04 / 2024

Yüksekova'da terör mağduru aileler evlerine kavuştu!

Yüksekova'da terör mağduru aileler evlerine kavuştu!

TOKİ tarafından terör mağduru aileler için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşa edilen 3 bin 63 konutun bir kısmı hak sahiplerine teslim edildi.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Hakkari Yüksekova'da terör olayları nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen konutların anahtarları teslim edildi.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin kazdığı hendekleri kapatıp ve barikatların kaldırılması amacıyla 13 Mart 2016 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgede 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu'na başlandı. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği 78 günde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmalar sonucunda ilçede bulunan birçok ev ve iş yeri zarara uğradı.

Evleri yıkılan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  TOKİ  tarafından inşa edilen konutların yapımı tamamlandı. Esenyurt Mahallesi'nde evlerinin yıkımı gerçekleşen vatandaşlara TOKİ'nin inşa ettirdiği konutların anahtarı teslim ettti.

Sabahın ilk saatlerinde evlerini görmek için gelenlerden Nevzat Dayan, sokağa çıkma yasağı döneminde evinin zarar gördüğünü kaydetti. Dayan, "Devletimiz sağ olsun, bize şu an şu ev yaptı. Çok memnunuz. Her türlü imkanı bize sağlamışlar. Biz kendilerinde çok memnunuz, Allah razı olsun. Evler çok iyi yani beklentilerin üstünde yapılmış. Biz çok çok memnunuz" açıklamasında bulundu.

Anahtar teslim edilmesini mutlulukla karşıladıklarını söyleyen Bahar Dayan ise şu ifadeleri kullandı: "Geldim dairenin içine girdim ve çok güzel yapmışlar. Her şeyi çok özenle yapılmış. Allah hepsinde razı olsun. Çevresi olsun, içeriği olsun, okulu olsun her şeyi çok güzel yapılmış. Çok çok güzel olmuş, mükemmel olmuş. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Allah devletimize zeval vermesin." 

Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama kapsamında ise 1. bölge 1. etap konut dağıtımlarının bugün itibariyle başladığı kaydedildi ve şu açıklamalar kullanıldı:, "Hak sahiplerinin TOKİ konutlarına gelip devir teslim işlemlerini başlatmaları için A-13 bloğundaki site yönetimine başvurup gerekli işlemleri başlatmaları gerekmektedir" denildi.


Geri Dön