23 / 04 / 2024

Şırnak'ta terör mağduru vatandaşlar evlerine kavuşacak!

Şırnak'ta terör mağduru vatandaşlar evlerine kavuşacak!

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu evleri yıkılan vatandaşlar için yapılan konutlarda sona yaklaşıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen konutlar önümüzdeki aylarda sahiplerine teslim edilecek. 



Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu evleri kullanılamayacak halde olan vatandaşlar için konutlar yapılıyor. İnşaatı devam eden konutlar için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yükselen konutlar 9 ayrı noktada yer alıyor. 5 bin 700 konut ve 285 iş yeri önümüzdeki aylarda hak sahiplerine verilecek.

 

Vali Mehmet Aktaş ve Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, İsmet Paşa Mahallesi'nde yapılan konutlarda incelemelerde bulundu. 

 

Şırnak ta terör mağduru vatandaşlar evlerine kavuşacak!

 

Terör en büyük zararı Şırnak'a verdi

Aktaş konuyla ilgili açıklamalar yaparak terörün en büyük etkisinin vatandaşa olduğunu ifade etti. Aktaş, "Şırnak merkezde 9 noktada 5 bin 700 konut ve 285 iş yerinin yapımı sürüyor. Şırnak'ta hedef 6 bin 500 konut ve bin iş yeri yapılmasıdır." diye konuştu.

 

Konutların 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak yapıldığını ifade eden Aktaş  terör mağduru vatandaşlara yıkılan evlerinin metrekaresine göre konut verileceğini söyledi. 
 

"Yaralarımız hızla sarılıyor"


Bahçelievler Mahallesi'nde evi terör saldırılarında yıkılan Rıdvan Taşar da "Evlerimiz hızla yapılıyor. Devletimize bu konuda çok teşekkür ediyoruz, yaralarımız hızla sarılıyor. Binaların biran önce bitmesini ve evlerimize yerleşmeyi hayal ediyoruz. Şuan kirada kalıyorum, biraz zorluk çekiyoruz. Hiçbir yer insanın kendi evi gibi olmuyor." dedi.


Geri Dön