24 / 04 / 2024

Şırnak'ta terör mağdurlarının konut inşaatı tam gaz!

Şırnak'ta terör mağdurlarının konut inşaatı tam gaz!

3 yıl önce Şırnak'ta teröristlerin saldırıları sonucu evleri yıkılan vatandaşları için inşa edilen 5 bin 716 konuttan 3 bin 746'sı tamamlandı. Ayrıca, 304 konutun anahtarı sahiplerine teslim edildi. 



2016 yılında Çevre Şehircilik Bakanlığı, Bahçelievler, Yeşilyurt, Yeni, Cumhuriyet, Aydınlıkevler, İsmet Paşa ve Gazi Paşa mahallelerinde evleri yıkılarn vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında 5 bin 716 konuttan 3 bin 746'sı tamamlandı. Ayrıca, 304 konutun anahtarı hak sahiplerine verildi.  

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, konutlara yerleşen Şahin Ürper, Bahçelievler Mahallesi’nde 6 katlı 12 dairesi olduğunu, terör saldırılarında binanın yıkıldığını söyledi. 3 yıl önce kentin büyük bir felaket yaşadığını hatırlatan Ürper, “Evimizden, memleketimizden olduk ve çok sıkıntılı bir dönem geçirdik. Bu süreçte fakiri de zengini de problemli bir hayat sürdürdü” dedi. Şehrin şu an güven ve huzur ortamında olduğunu dile getiren Ürper, geçen ay çekilen kuranın ardından huzur içerisinde evlerine yerleşmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Ürper, şunları söyledi: "Artık sıkıntılı, karanlık süreçler bitti. Huzur içerisinde eşimiz, çocuklarımız ve komşularımızla yeni evlerimizin tadını çıkarıyoruz. Eski komşularımızla beraber yine aynı mahalleye geldik, çok sevinçliyiz. Memnunuz halimizden ve heyecanlıyız. Allah devletimizden razı olsun. Evlerimizi son derece konforlu yapmışlar. Çocuklarımızın geleceği için evlerin teslim edilmesi son derece önemliydi. Bundan sonra herkes işinde gücünde olacak ne yapacağını daha iyi bilecek. Bundan önce çaresizdik, ‘Ne olacak, evler ne zaman teslim edilecek, borçlu mu çıkacağız?’ diye belirsizlikler vardı. Kirada perişan olduk. Şimdi evlerimizde rahat şekilde oturuyoruz. Emeği geçen, vatandaşa gölge, şemsiye olan herkese teşekkür ediyorum."


Geri Dön