23 / 04 / 2024

Cizre'de 3 bin 87 konut inşa edildi! 

Cizre'de 3 bin 87 konut inşa edildi! 

TOKİ  Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK tarafından temizlenen bölgelerde eni konutlar, okullar, camiler, iş yerleri, spor alanları inşa etti. 



Terör örgütü PKK'nın 5 yıl önceki saldırılarıyla büyük yıkıma uğrattığı Cizre ilçesinde, devlet eliyle sağlanan dönüşüm gerçekleşti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; terör nedeniyle yıllarca beklenen gelişme ve kalkınmanın sağlanamadığı Cizre'nin, 5 yıl önce düzenlenen operasyonlarla çukur kazıp, barikat kuran teröristlerden temizlenmesinin ardından başlatılan imar ve ihya çalışmaları sonuçlandı. 

 Cizre de 3 bin 87 konut inşa edildi! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, ilgili bakanlıklar ve kurumlar, Valilik ve görevlendirme yapılan belediyenin katkılarıyla yürütülen çalışmalarla Cizre'de büyük bir dönüşüm hayata geçti. 

Cizre de 3 bin 87 konut inşa edildi! 

Yaralar devlet eliyle sarıldı

Yıkılan okulların ve camilerin yerine yenileri inşa edilirken, tahrip edilen okullar ve camiler de onarılarak, hizmete açıldı.

Altyapı çalışmalarının tamamlandığı ilçede terör mağduru aileler için  TOKİ  tarafından proje maliyeti 476 milyon 535 bin lira olan 3 bin 87 konut ve 188 iş yeri inşa edildi.

Bu süreçte hak sahibi 950 kişiye 40 milyon 995 bin lira kira yardımı sağlandı. 

Cizre Belediyesi'nden 35 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!


Geri Dön