26 / 04 / 2024

TOKİ Zonguldak Filyos'a 3 bin 52 konut inşa ediyor!

TOKİ Zonguldak Filyos'a 3 bin 52 konut inşa ediyor!

TOKİ Zonguldak sınırlarından Karadeniz'e dökülen Filyos Çayı kıyılarına 3 bin 52 konut inşa ediyor. Bölge yeni bir yaşam alanına kavuşuyor.



Zonguldak sınırlarından Karadeniz'e dökülen Filyos Çayı kıyıları yeni bir yaşam alanına kavuşuyor.  TOKİ  tarafından hayata geçirilen konut projeleri ile yerel dokunun yansıtıldığı 3 bin 52 konut inşa ediliyor. 


Filyos Çayı'nın çevresi TOKİ tarafından yürütülen projelerle canlanıyor, bölgede yeni bir yaşam başlıyor. 


Filyos'a TOKİ konutlarının yapılacağı TOKİ Haber Dergisi'nin 85. sayısında da yayınlandı. Proje kapsamında, Filyos Çayı boyunca inşa edilmekte olan 3 bin 52 konutun yanı sıra, bölgedeki sosyal yaşam ihtiyaçlarına yanıt verecek donatı alanları oluşturuluyor. Gökçebey, Çaycuma ve Devrek'te yapımı devam eden projeler tamamlandığında, Filyos'ta örnek bir yaşam alanı ortaya çıkacak. 


Doğayla uyumlu tasarım temalı şekilde yapılacak olanToki konutları ile Filyos kıyıları canlanacak. Yenilediği konut üretim anlayışı doğrultusunda yatay ve yerel mimari yaklaşımla konut projeleri hazırlayan TOKİ, bu projelerden birini de Gökçebey'de hayata geçiriyor. Çay kenarında yer alan 394 konutluk Gökçebey Sosyal Konutları ve 255 konutun yer aldığı Gökçebey Bakacakkadı Konutları, taşıdığı yerel çizgilerin yanı sıra altyapı planlamasıyla da özgün bir konut modeli olarak dikkat çekiyor. Proje, cami, meydan, dükkan ve diğer sosyal alanlarıyla bir mahallenin tüm oluşumlarını içeriyor. 


Konumu nedeniyle inşaat öncesinde özel bir planlama sürecinde ele alınan projede, iklim koşulları da tasarıma titizlikle yansıtıldı. Konutlar, güneş ışığından en iyi yararlanacak şekilde konumlanırken, doğa ile iç içe olan lokasyonun avantajlarından da yararlanıldı. Sakinlerine, doğanın içinde yüksek yaşam konforu sunan konutlar, 2+1 ve 3+1 planda tasarlandı. Projelerin Gökçebey etabında 4 dükkanlı, 244 metrekare alana sahip bir ticaret merkezi yer alırken, Bakacakkadı'da 2 dükkanlı, 148 metrekare alana sahip bir ticaret merkezi inşa ediliyor. 


YÖRESEL ÇİZGİLER 

Çaycuma Sosyal Konutları ise farklı konut talepleri göz önüne alınarak tasarlanan dairelerden oluşuyor. Proje, her blokta 16 daire olacak şekilde 38 konuttan oluşuyor. Bloklar, zemin üzerine 3 kat planında inşa ediliyor. Bölgeye özgü yerel mimari unsurların yansıtıldığı konut tasarımlarında, özellikle cepheler geleneksel Türk evlerinden çizgiler taşıyor. Projede, ahşap görünümlü cumbalar ile bölgenin yeşil dokusu ile uyum sağlanırken, aynı zamanda ahşabın sıcaklığı yaşatılıyor. 


Konut alanında ayrıca, bölge sakinlerinin sosyal ihtiyaçlarına yanıt verecek, her yaş grubuna dönük oyun parkı ve spor alanı gibi donatılar da yer alıyor. 


ULAŞIM KOLAYLIĞI 

324 adet konuttan oluşan Devrek Sosyal Konutları projesi 12 dairelik bloklardan oluşuyor. Bodrum ve zemin kat üzeri 2 kat planında tasarlanan konutlarda, blokların konumlandırması cephelerinin peyzaj alanlarına dönük yapıldı; bölge sakinlerinin peyzajla buluşmasına olanak sağlayan düzenlemeler ile sokak bitimleri yol bağlantısına taşındı. Tasarımda mevcut yol aksı baz alınarak, konuttan ulaşım ağına kolayca erişim imkanı sağlandı.



Yeni Adım


Geri Dön