24 / 04 / 2024

Güneydoğu konutları

Güneydoğu konutları

Terör nedeniyle büyük hasar göre Doğu ve Güneydoğu illeri, kayyum atanan belediyelerin diğer devlet kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü projelerle yeni ve modern bir görüntüye kavuştu.

Güneydoğu'da yeni konutların inşası sürüyor!

Güneydoğu’nun kaderi dev yatırımlarla değişti. Terörden temizlenen şehirler inşa edilen konutlarla birlikte güzelleşti, hayat normale döndü.

TOKİ Güneydoğu'da yeni konutlar inşa ediyor!

TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın işbirliğinde Güneydoğu'ya yeni konutlar inşa ediliyor.

Doğu ve Güneydoğu'da konut yatırımı hamlesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu illerindeki yatırım hamlelerinden bahsetti. 30 binden fazla konutun kullanılamaz hale geldiğini belirten Özhaseki, biten konutların anahtarlarını teslim ettiklerini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'da yeni konutlar için geri sayım başladı!

Çevre Bakanı Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'da kısa süre içinde vatandaşların yeni evlerini teslim almaya başlayacağını söyledi. Sürecin ortalama 2-4 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu yatırımlarını Kalkınma Bakanlığı koordine edecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik teşviklerde destek mekanizmasının uygulamasını Kalkınma Bankasına yaptıracaklarını, Kalkınma Bakanlığının da koordinasyon görevini yürüteceğini bildirdi.

Yatırımcı ve turizmciler Doğu ve Güneydoğu'ya akın edecek!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım ve destek hamlesine ilişkin, paketin çok önemli maddeler içerdiğini belirtti.

Güneydoğu yatırım hamlesi memnun etti!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Güneydoğu yatırım hamlesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi terörü bitirecek!

Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım hamlesiyle bölgedeki terör olaylarının sona ereceğini umut ediyor.

Doğu ve Güneydoğu'da 5 ayrı cazibe merkezi olacak!

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketinde kurulacak 5 cazibe merkezinin her birinin uzmanlık alanı ayrı olacak. 5 merkez hazır giyimden, hayvancılığa, lojistikten, madenciliğe uzmanlık alanlarına göre yatırım çekecek.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi inşaatı uçuracak!

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, inşaat sektöründe heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu yatırım hamlesi sevinçle karşılandı!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca sevinçle karşılandı

Bankalar Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımı destekleyecek mi?

Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınması için yatırım yapmak isteyen iş adamları bankaların bölgeye yönelik kredi politikalarını eleştiriyor. Bankaların "Riskli Bölge" tanımlamasıyla kredi kullanımında ayak diretmesi ve erken geri ödeme çağrıları girişimcinin şevkini kırıyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki iller cazibe merkezine dönüşecek!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Diyarbakır’da açıkladığı, Doğu ve Güneydoğu’daki illeri cazibe merkezi haline dönüştürecek program ses getirdi.

Güneydoğu konutları Haberi

Güneydoğu konutları

Terör nedeniyle harabeye dönen Doğu ve Güneydoğu illeri yatırımlarla yeniden şaha kalktı. Diyarbakır, Şırnak, Cizre, Silopi illeri ve Mardin'in Nusaybin ile Hakkâri'nin Yüksekova ilçeleri yeni bir görünüme kavuştu.


Güneydoğu'da, bir taraftan TOKİ (Toplu Konut İdaresi) tarafından evleri yıkılan vatandaşlara yeni konutlar inşa edilirken bir taraftan da modern havaalanları, konutlar, okullar ve hastaneler yapılıyor. Terör olayları nedeniyle zarar gören alt ve üst yapı yeniden inşa ediliyor. 


CİZRE

Terör örgütünün hendek ve özerklik ilanı nedeniyle en büyük yıkım Şırnak ve Cizre meydana geldi. Belediye, DSİ ve karayollarının ortak projesiyle Cizre, daha modern, daha yeşil ve daha temiz bir ilçe haline dönüştü. TOKİ 3 ayrı yerde, evleri yıkılan vatandaşlar için yeni konutlar inşa etti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından toplam 3 bin 133 konut ile 192 iş...