26 / 04 / 2024

Güneydoğu'da yeni konutların inşası sürüyor!

Güneydoğu'da yeni konutların inşası sürüyor!

Güneydoğu’nun kaderi dev yatırımlarla değişti. Terörden temizlenen şehirler inşa edilen konutlarla birlikte güzelleşti, hayat normale döndü.



Terör örgütleri PKK ve FETÖ ile etkin mücadelenin ardından Doğu ve Güneydoğunun sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel çehresi yeninden büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanmasına neden oldu. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre PKK’nın, FETÖ’nün de bürokratik ve istihbari destek ve kollamasıyla tahakküm altına almaya çalıştığı bölge halkı, başlatılan etkin soruşturmalar neticesinde iki yıldan buyana rahat bir nefes almaya başladı. Hendek terörü nedeniyle yıkılan bir çok il ve ilçe, devletin çabalarıyla adeta yeniden doğdu. 

Güneydoğu da yeni konutların inşası sürüyor!

25 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Hakkari il merkezileri ile Sur, Cizre, Nusaybin, Silvan ve Silopi gibi bir çok ilçede terör örgütü PKK tarafından yıkılan ve tahrip edilen binaların yerine  TOKİ  tarafından yaklaşık 25 bin yeni konut inşa edildi. Şırnak’ta ve Diyarbakır’da tamamlanan binlerce konut sahiplerine teslim edildi. 

Yapımı devam eden diğer konutların da kaba inşaatında ise sona gelindi. Çevre düzenlemesi de bittikten sonra yaz aylarında hak sahibi vatandaşlara teslim edilecek. Kısa bir süre sonra tamamen bitirilmesi öngörülen konutların bulunduğu iller ve sayısı şöyle: Şırnak’ta 9 bin 270 konut, Diyarbakır’da rezerv konutlar ile beraber 5 bin 746 konut,  Mardin’de 5 bin 51 konut, Hakkâri’de 3 bin 63 konut inşa ediliyor. TOKİ’nin yenilediği kentlerden sadece konut inşa edilmedi. Tüm yerleşim yerlerinin yanında sosyal donatı projeleri, hastane, sağlık ocağı, aile sağlık merkezi, pansiyon, kamu hizmet binası, kreş, çeşitli eğitim düzeylerine yönelik okullar, cami, stadyum ve ticaret merkezi gibi sosyal yaşamın ve yerel ekonominin canlanmasına katkı yapacak projeler de hayata geçirildi.


Geri Dön