28 / 03 / 2024

Crate and Barrel 4’üncü mağazasını açtı!

Crate and Barrel 4’üncü mağazasını açtı!

Türkiye’nin yüzde 15.1’i sürekli yoksulken, bir kesim de tabure benzeri bir sehpaya 760 lira verebiliyor. Talep o kadar yüksek ki, 2014’te Türkiye pazarına giren Crate and Barrel 4’üncü mağazasını açtı.



Türkiye’nin yüzde 15.1’i sürekli yoksulken, bir kesim de tabure benzeri bir sehpaya 760 lira verebiliyor. Talep o kadar yüksek ki, 2014’te Türkiye pazarına giren Crate and Barrel 4’üncü mağazasını açtı. Türkiye, şirketin franchise operasyonları içinde en hızlı büyüyen pazar.


Avrupa pazarına İstanbul’daki mağazalarıyla giriş yapan dünyanın önde gelen ev perakendesi markalarından Crate and Barrel; Zorlu Center, Akasya Acıbadem ve İstinyePark mağazalarının ardından 4’üncü mağazasını  Ankara  Next Level AVM’de açtı. 

 

Crate and Barrel Türkiye ve Rusya CEO’su Nur Akgerman, markanın franchise operasyonları arasında en hızlı büyüyen pazar statüsünü kazandıklarını söyledi. 


Hedef 100 bin ziyaretçi

Akgerman, hedefleri doğrultusunda planlı ve hızlı bir büyüme gerçekleştirdiklerini vurguladı. Akgerman, “Müşterilerimize, 3 TL’den 17 bin 500 TL’ye uzanan geniş fiyat yelpazesiyle, ortalama 80 bin ürün sunuyoruz. Ankara mağazamızda istihdam ettiğimiz 50 kişiyle Türkiye ve Rusya operasyonlarımızda 350 kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye’de yaptığımız yatırımlarla kısa sürede gerçekleştirdiğimiz hızlı büyüme ivmesine devam ederek, önümüzdeki dönemde İstanbul ve Ankara’nın dışında,  İzmir  ve Bodrum gibi şehirlerde yeni mağazalar açarak 2018 yılı sonunda Türkiye genelinde 7 mağazaya ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

 

Nur Akgerman, bu yıl sonuna kadar 100 bin ziyaretçi hedefleri olduğunu da kaydetti. Akgerman, sözlerine şöyle devam etti:  “Crate and Barrel olarak, 2014 yılı Mayıs ayında Avrupa’daki ilk mağazamızın kapılarını Zorlu Center’da açarak başlattığımız Türkiye operasyonumuz Akasya Acıbadem ve İstinyePark mağazalarımızla kısa sürede genişledi. Yemek odasından yatak odasına, mutfaktan salona kadar her ihtiyaca yönelik mobilya, mutfak gereçleri, sofra takımları ve aksesuarlar ile Crate and Barrel çatısı altında sunduğumuz şık, yalın ve işlevsel tasarımları yeni  Ankara Next Level mağazamızla Ankaralı tüketicilere ulaştırmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Online alışveriş sitemizde İstanbul’un ardından en çok satışı gerçekleştirdiğimiz şehirde mağaza açmak ve Ankaralı müşterilerimizin de evlerinde ürünlerimizle yer almak bize heyecan veriyor. Sene sonuna kadar, ziyaretçi sayımızın ortalama 100 bine ulaşmasını hedefliyoruz.” 

 

Dünyaya 2008 yılında açıldı

Crate and Barrel, 1962 yılında kuruldu. Amerika dışında ilk Crate and Barrel mağazasını 2008 yılında Toronto’da açtı. Kanada’dan sonra sırasıyla, Dubai, Singapur, Meksika ve Türkiye’ye giriş yaptı. Geçen yıl Türkiye pazarına giren markanın Ankara’daki mağazası, 2 bin 100 metrekarelik bir alanda 70 bini aşkın ürün sunuyor.

 


Vatan 



Geri Dön