19 / 04 / 2024

CVK Park Otel'i Park Bosphorus adıyla hizmete açacak!

CVK Park Otel'i Park Bosphorus adıyla hizmete açacak!

Türkiye'deki krom madenlerinin yüzde 75'ini isleten CVK, 24 yıldır istanbul'un hayalet binalarından biri olarak duran Park Otel'i Park Bosphorus adıyla hizmete açacak. Otel 600 odası ile hizmet verecek...




Türkiye'deki krom madenlerinin yüzde 75'ini isleten CVK, 24 yıldır istanbul'un hayalet binalarından biri olarak duran Park Otel'i Park Bosphorus adıyla hizmete açacak. 


TAKSİM Gümüşsuyu'nda bir döneme damgasını vuran ünlü Park Otel, yeniden canlandı. Son sadrazam Ahmet Tevfik Paşa'nm konağı olarak da bilinen Park Otel'in 24 yıllık inşaat süreci tamamlandı. 82 yıllık tarihi binayı aslına uygun yenileyen krom kralı CVK Holding, 250 milyon dolarlık yatırım sonunda oteli Park Bosphorus İstanbul Hotel adıyla ekimde hizmete açacak. Otel Avrupa'nın en büyük seyir terasına sahip olacak. Otelin yatırımcısı CVK Holding, Türkiye'deki işletilebilir krom madenlerinin yüzde 75'ine sahip bulunuyor. 


Park Otel projesinin ilk adımı Sürmeli Grup tarafından 1989 yılında atılmıştı. Ancak 1993 yılında 'Boğaziçi Koruma Kanunu' çıkınca söz konusu inşaat durduruldu. Yanındaki Alman Konsolosluğu'nun yüksekliğini geçemez maddesi yüzünden üst katlar yıkıldı. Ancak bina yarım kaldı. 2006 yılında Beyoğlu Belediyesi tarafından imar planı yapıldı. Emsal 3 olarak belirlendi. Ancak bu imar planı da şehircilik ilkelerine ters olduğu iddiası ile mahkeme karan ile iptal edildi. 


1993 yılında, 'kentin siluetini bozduğu' gerekçesiyle inşaatı durdurulan Park Otel, yıllar yılı kentin hayalet binalanndan biri olarak kaldı. 


Avrupa'nın en büyük seyir terası olacak 2011 yılma gelindiğinde ise Kültür ve Turizm Bakanlığı, yıllardır inşaat halinde duran yapının tamamlanması amacıyla yeni bir proje geliştirdi. 


CVK binayı satın alarak oteli yeniden inşa etti. 

Otel 137 bin metrekarelik arazi üzerinde toplam 600 odası ile hizmet verecek. CVK Grubu'nun ikinci oteli olacak Park Bosphorus İstanbul, Türkiye'nin en büyük SPA alanına da sahip olacak. Otel sadece bir otel değil aynı zamanda Avrupa'nın en büyük seyir terası, lüks restoranları, cafeleri ile bir yaşam merkezi olacak.


Star Gazetesi


Geri Dön