29 / 03 / 2024

Beylikdüzü'nde 5 yıl içerisinde 90 park ve bahçe hizmete açıldı!

 Beylikdüzü'nde 5 yıl içerisinde 90 park ve bahçe hizmete açıldı!

Beylikdüzü'nde yeşil alanları ve parkları korumak, gerekli bakımlarını gerçekleştirmek amacıyla gönüllü ekipler oluşturuldu. Beylikdüzü'nde 5 yıl içerisinde toplam 90 yeni park ve bahçe hizmete açıldı.



Beylikdüzü'nde yeşil alanları ve parkları korumak, gerekli bakımlarını gerçekleştirmek amacıyla gönüllü ekipler oluşturuldu. Park gönüllüleri, gerektiğinde onarım ve çiçek budama çalışmaları yapıyor, kendilerini aşan durumlarda da belediye ekiplerini bilgilendiriyor.

 Beylikdüzü nde 5 yıl içerisinde 90 park ve bahçe hizmete açıldı!

Beylikdüzü'nde 5 yıl içerisinde toplam 90 yeni park ve bahçe hizmete açıldı. Parkların genel bakımı Beylikdüzü Belediyesi tarafından gerçekleştirilse de, çevre gönüllüleri yeşili korumak adına taşın altına ellerini koyuyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un projesi ile oluşturulan park ve bahçe gönüllüleri, parkların gerekirse temizliği ve bakımını yapıyor, olumsuz davranışlarda bulunanlara parkların kullanımıyla ilgili bilgiler veriyor, büyük çaptaki sorunları ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bildiriyor. Şu an 90 parkta toplam 350 park gönüllüsü hizmete hazır. Gönüllü olmak isteyen vatandaşlar, belediyeye başvurularını yaparak, küçük bir eğitime de tabi tutuluyor.


"BİZ YAPTIK, HALKIMIZ SAHİP ÇIKIYOR"


Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, yeşilin gerçek koruyucularının her zaman halkın kendisi olduğuna değinerek, "Biz parklarımızı yaptık, onları yaşatmak vatandaşlarımıza kalıyor. Parklarımıza iyi bakmamız gerekmekte, bunun için kendi ekiplerimize takviye olarak vatandaşlarımızın içinden gönüllülerimizi oluşturduk. Gönüllülerimiz, gerekli birçok müdahaleyi yapabilecek kişiler. Bazen onlar müdahalede bulunuyor, bazen de bizlere haber veriyorlar" dedi.


HERKES GÖNÜLLÜ OLABİLİYOR


Özellikle ev hanımları veya emekli vatandaşlar bu işe gönül vermiş durumda. Kimi park ve bahçe işlerinde 15 yıllık deneyim sahibi, kimi de bu işi gönül vererek öğrenmiş. Herkesin amacı ise aynı. Yeşil alanlara, parklara sahip çıkarak, gelecek kuşaklara da sağlıklı bir çevre sunabilmek.


Beylikdüzü'nde herkes, mahalle veya sokakta bulunan parkın park görevlisi olabiliyor. Bunun için Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne başvurmak gerekiyor. -


Hürses


Geri Dön