25 / 04 / 2024

Dağ Mühendislik Bizim Mahalle 2. Etap'ta imzalar atıldı!

Dağ Mühendislik Bizim Mahalle 2. Etap'ta imzalar atıldı!

Tamamı 1 milyon metrekarelik olan Bizim Mahalle projesinin 118 bin 98 metrekarelik kısmını kapsayan 2. etap ihalesinde sona gelindi. İhaleyi kazanan Dağ Mühendislik ile Emlak Konut arasında imzalar atıldı.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Küçükçekmece'deki arsasını Bizim Mahalle adıyla duyurmuş ve 2 etap halinde ihaleye çıkarmıştı. 1. etap ihalesnin iptal edildiği projede 2. etap ihalesini Dağ Mühendislik Müteahhitlik Tic. ve San. A.Ş. kazanmıştı. 


İmzalar atıldı

Dağ Mühendislik, Bizim Mahalle 2. Etap için; arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 2 milyar TL teklif verirken, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 551 milyon TL teklif sunmuştu. İhalede imzalar atıldı proje için düğmeye basıldı. 

 

Dağ Mühendislik Bizim Mahalle 2. Etap ta imzalar atıldı!


Özlenen mahalle sıcaklığı için ilk imzaları atıyoruz


1 milyon metrekarelik Bizim Mahalle projesinin 2. etabı 118 bin 98 metrekareden oluşuyor. Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim imza töreninde konuşma yaptı. Özlenen mahalle sıcaklığı için ilk imzaları attıklarını ifade eden Yetim, "İhalemizi kazanan Dağ Mühendislik Müteahhitlik Tic. ve San A.Ş. ile imzaları atmaktan memnuniyet duyuyoruz. İnsan ve şehir odaklı yaklaşımla yatay mimarinin hakim olacağı projemiz, bulunduğu bölgeye değer katacak. Bizim Mahalle her yaştan insanın faydalanabileceği sosyal ve kültürel tesislerden tematik çocuk alanlarına, sağlık tesislerinden dini tesislere, kütüphaneden festival alanlarına ayrıca eğitim tesislerinden resmi kurumlara, ata sporları merkezinden kent müzesine, el sanatları merkezinden spor tesislerine kadar birçok faaliyet alanıyla, gece gündüz yaşayan bir mahalle olacak." ifadelerini kullandı. 


Yatırımlarımıza devam edeceğiz

Ertan Yetim, Türkiye ekonomisinin düzenli büyüme ivmesi yakaladığını ifade etti. 2. çeyrek rakamlarında 5.1 gibi büyüme oranı gördüklerini ifade eden Yetim, beklentilerin 3.çeyrek rakamlarının daha da yukarıda olacağı yönünde olduğunu belirtti. Yetim konuya ilişkin şu cümleleri kurdu;  "Bizlerde yapmış olduğumuz yatırımlarla beraber ülkemizin büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. 2017 hedeflerimizi açıklarken bu yıl için 10 milyar TL'lik ihale yapacağımızı belirtmiştik şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz 9 dev ihale ile yaklaşık 13,2 milyar TL'lik değere ulaştık. Atılacak tüm adımları ülkemizin geleceğine yatırım olarak görüyoruz. Bugün burada atmış olduğumuz imzaların başta ülkemize, kurumumuza ve Dağ Mühendisliğe ayrıca projemizde yaşayacak vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum ki hem İstanbul’umuza hem sektöre değer katacak bir yatırım olacak."

 

Dağ Mühendislik Bizim Mahalle 2. Etap ta imzalar atıldı!


Her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağ da imza töreninde konuşma yaptı. Mehmet Dağ, Emlak Konut güvencesiyle gerçekleştirecekleri projenin ihalesini kazanmış olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Dağ, "Bugüne kadar Dağ Mühendislik olarak 8 bin konutun inşasına imza attık. Şu anda halen Emlak Konut güvencesiyle Tual Bahçekent ve Tual Adalar projesinin inşasını sürdürüyoruz. Biz yatırımlarımızda her zaman ülkemize olan güvenimizi öne koyarak hareket ediyoruz. Bu ihaleye ve bundan sonra katılacağımız ihalelerde de bu anlayışla hareket edeceğiz. Bu imzaların her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu. 
 


Geri Dön