26 / 04 / 2024

Dağlarca Çağlar: Gayrimenkul sektöründe ciddi bir düzeltme döneminden geçtik! 

Dağlarca Çağlar: Gayrimenkul sektöründe ciddi bir düzeltme döneminden geçtik! 

Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Dağlarca Çağlar gayrimenkul sektörünün ciddi düzeltme döneminden geçtiğini dile getirdi... 



Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar yapı ve turizm sektöründe ilgilendiklerini belirterek, gayrimenkul sektörünü ve holding açısından 2019'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Dağlarca Çağlar, holding açısından 2019'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi ve 2020'den beklentilerini paylaştı. Çağlar;" Avrupa ve ABD'de eski, atıl durumda olan yapı ve turizm tesisleriyle ilgilendiklerini belirterek, "Bunları satın alıp, bulundukları bölgelere uygun bir restorasyonla ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Bu kapsamda hedefimiz Çağdaş Holding'i gelecek 5 yıl içinde 'Bodrum merkezli bir global şirket' haline getirmek." dedi.

Çağdaş Holding olarak zor geçen bir 2019 yılında oldukça başarılı bir performans sergilediklerini anlatan Çağlar, faaliyette bulundukları gayrimenkul sektörünün ciddi bir düzeltme döneminden geçtiğini dile getirdi.

Çağlar, son dönemde toparlanma sinyalleri hissedilse de gayrimenkul açısından yıl genelinde zorlukların yaşandığını aktararak, "Özellikle fiyat olarak belli bir ölçeğin üzerindeki projelerde bu durgunluğu hissettik, ama bununla birlikte yabancı ilgisi de oldukça üst düzeyde. Bu da aslında bir miktar yerli ilgisindeki düşüşü karşılaşmış oldu." diye konuştu.

Başarılı bir yıl geçirdiklerinden bahseden Çağlar, şöyle devam etti:

"Son dönemde yatırımlarımızı artırdığımız teknoloji perakendesinde 2019 bizim için büyüme yılı oldu. Genel olarak değerlendirdiğimiz 2019 gerçekleşmeleri yıl başında yaptığımız bütçelerle yakın seyretti. 2020 için de hedefimiz yaklaşık yüzde 20 büyümeyle konsolide ciromuzu 300 milyon liranın üzerine çıkarmak. Çağdaş Holding olarak, 1994'ten bu yana Bodrum'da çok sayıda yatırıma imza attık. Bugüne kadar bölgede geliştirdiğimiz gayrimenkul projesi sayısı 30'un üzerinde. Sadece son 5-6 yılda hayata geçirdiğimiz yatırım tutarının 300 milyon avroya yakın olduğunu söyleyebiliriz. Burada tabii turizm yatırımlarının etkisi çok büyük."

Gayrimenkulde pozitif rüzgarlar esmeye başladı!


Geri Dön