24 / 04 / 2024

Dağtekin İnşaat, cirosunu ve iş hacmini 2 kat büyüttü!

Dağtekin İnşaat, cirosunu ve iş hacmini 2 kat büyüttü!

Dağtekin İnşaat, 2020 yılında bir önceki yıla göre hem cirosunu hem de iş hacmini yaklaşık iki kat büyüttü. Dağtekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Dağtekin, projenin üç bin konutluk bir büyüklüğe ulaşacağını söyledi.



Şehir Hastanesi bölgesinde bin konutluk proje için start veren Dağtekin İnşaat, 200 konutu bu yıl sonuna kadar, geri kalan kısmını ise 2021 yılı sonuna kadar tamamlamayı amaçlıyor. Dünya Gazetesi'nde Hilal Sönmez, Dağtekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Dağtekin, projenin ilerleyen süreç içerisinde gelişeceğini ve yaklaşık üç bin konutluk bir büyüklüğe ulaşacağından bahsetti.

Koronavirüs salgını karşısında inşaat sektörünün 2020 yılında güzel bir ivmeye sahip olduğunu ifade eden Yalçın Dağtekin, “İş merkezi, villa ve konut projelerimiz var. 2019 yılında 400’e yakın inşaatımız oldu. Bu yıl sonuna kadar da 600 inşaatı tamamlamış olacağız. Salgının Türkiye’de ilk görüldüğü günlerde yaşanan kapanma bizleri de olumsuz etkiledi. Ancak, hızlı bir toparlanma sürecine girdik. Yıl sonuna kadar yetiştirme sözü verdiğimiz tüm projeleri bitiriyoruz. Şu anda özellikle Şehir Hastanesi bölgesine yaptığımız bin konutluk Dağtekin Konakları projesi üzerinde duruyoruz. Bu yıl sonuna kadar 200 konutu, 2021 sonuna kadar da bin konutu bitireceğiz” diye konuştu. 

Dağtekin Konakları’nda hedef 3 bin konut

Başladıkları tüm projeleri yaklaşık sekiz aylık süre içerisinde tamamladıklarından bahseden Yalçın Dağtekin, Şehir Hastanesi bölgesinde başlatılan Dağtekin Konakları’nın da ilk etabının tamamlanmasıyla projeyi üç bin konuta çıkaracaklarını söyledi. Dağtekin, “Dağtekin Konakları projemiz yerleşim alanı açısından çok önemli bir merkezde yer alıyor. Bölgede Şehir Hastanesi, Kayseri OSB, Kumsmall AVM ve Terminal var. Toplu ulaşım açısından şu anda sadece otobüs seferleri olan bölgeye yakında raylı sistemde gelecek. Dolayısıyla ilerleyen yıllarda Kayseri için önemli bir yerleşim olacak” diye konuştu. Bölgede inşa edilen konutların hem bütçe hem de yaşam alanı açısından herkese hitap edecek çeşitliliğe sahip olduğunu aktaran Dağtekin, diğer yandan da Erciyes’i gören 49 adet villa üzerinde çalıştıklarından bahsetti.


 


Geri Dön