25 / 04 / 2024

Dalyan turist sayısını artırmaya çalışacak!

Dalyan turist sayısını artırmaya çalışacak!

Muğla Valisi Amir Çiçek (sağ 3), Dalyan'daki turizm olanaklarını incelemek üzere Dalyan Kanalı, Kaunos Antik Kenti, Kaya Mezarları ve Sultaniye Kaplıcaları'nın da bulunduğu alanda inceleme yaparak bilgi aldı.



Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesindeki termal kaynakların da turizme kazandırılması için çalışma yürütülüyor. Muğla Valisi Amir Çiçek, Dalyan'daki turizm olanaklarını incelemek üzere Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik ile Dalyan Kanalı, Kaunos Antik Kenti, Kaya Mezarları ve Sultaniye Kaplıcalan'mn da bulunduğu alanda tekneyle inceleme yaparak bilgi aldı. Çiçek, Dalyan Mahallesi'nin yerli ve yabancı turistlerden ilgi gördüğünü belirterek. bölgenin her vıl yaklaşık 800 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini söyledi. 


200 TÜR KUŞ VAR 

Dalyan Mahallesinin sahip olduğu tarihi ve kültürel özelliklerle turizme çok önemli katkısı bulunduğunu belirten Çiçek, "Denizin, kumun güzelliğinin yanında Dalyan kanalındaki sazlıklarda 200 değişik türde kuş çeşidi, kral mezarları var, Kaunos antik kenti var. Dalyan, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın markası olan biı- turizm yöremiz" dedi. Yaz sezonunda Dalyana gelen yerli ve yabancı turistlerin hem dinlenmek hem de doğal güzelliği görmek istediğini kaydeden Çiçek, "Buraya gelen misafirlerimiz hem denize girmek hem güneşlenmek için geliyor. Hem de bölgedeki tarihi kalıntıları görmek istiyor. Biz bu güzellikleri bozmadan koruyacağız. Dalyan, Akdeniz ile Ege'nin birleştiği önemli bir yer" diye konuştu. Çiçek; Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman'ın turizmini geliştirirken mevcut durumunu bozmadan, yapılaşma yapmadan, korumaya yönelik imar planlanın yapıp insanların hizmetine sunmak istediklerini anlatarak, şunları söyledi: "Köyceğiz ve Dalyan kanalı etrafında termal kaynaklarımız var. Buraların turizme kazandırılması için çalışma başlattık. Önümüzdeki günlerde termal kaynakların da turizme kazandınlmasıyla bölgeye gelen turistlere alternatif olanaklar sunmak istiyoruz." 


SEYİR TERASI PROJESİ 

Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik ise Kaunos Antik Kenti ve Kaya Mezarlarının bölgeye gelen misafirler tarafından ziyaret edildiğini belirtti. 


Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazn-lanan projeyle Kalinos Antik Kentinde bulunan kaya mezarlarının önüne seyir terası yapılacağını belirten Çelik. Kaunos Kaya Mezarları Gezi Güzergahı yapımına başlandığını, projede, ahşap travers yol, seyir terası, bilet satış ve tuvaletlerin yer aldığım dile getirdi. Çelik, çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanarak turizm sezonunda açılışının yapılacağını kaydetti. Veli Çelik, Kaunos Antik Kenti'nin UNESCO Geçici Miras Listesi'ne alındığını ve geçen yıl 52 bin 673 kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade etti. 

Günboyu


Geri Dön