20 / 04 / 2024

Danıştay'dan milyonları ilgilendiren maaş kararı: Borcu olanlara önemli uyarı

Danıştay'dan milyonları ilgilendiren maaş kararı: Borcu olanlara önemli uyarı

Danıştay, devlete olan vergi borcunu ödeyemeyen bir vatandaşın yetim maaşına haciz konulamayacağına dair karar aldı. Emsal niteliği taşıyan kararda maaşa uygulanan haciz işlemi iptal edilerek yürütmenin durdurulmasına hükmedildi. İşte detaylar..



Danıştay, 2022 yılında emsal nitelikte bir karara imza attı. Danıştay mahkemeye dava konuus olan yetim maaşına vergi borcu yüzünden haciz konulan vatandaşın itirazını hükme bağladı. Danıştay 3. Dairesi, "Yetim maaşı hesabına vergi borçları nedeniyle haciz konulamaz" dedi.

Mahkeme; davacının muhtelif vergi borçları nedeniyle yetim maaşı hesabına uygulanan haczin kaldırılması ve haczedilen tutarın iadesini yasaya uygun buldu.

Vergi Dairesi karara itiraz edince devreye giren Bölge İdare Mahkemesi kararı yerinde buldu. Vergi Dairesi Başkanlığı bu kararı da temyiz edince uyuşmazlık Danıştay 3. Dairesi'ne taşındı. Mahkeme söz konusu olayı inceleyerek, babasının ölümünden sonraki süreçte biriken vergi borcunu ödeyemeyen vatandaşın itirazını görüşerek vardığı kararı kamuoyuna açıkladı.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön