26 / 04 / 2024

DAP Çekmeköy projesi geliyor!

DAP Çekmeköy projesi geliyor!

Emlak Konut GYO Çekmeköy Taşdelen ihalesi sonuçlandı. 155 bin 56 metrekare büyüklüğüne sahip arsanın kazananı Dap Yapı oldu. Şirket bölgede daha önce de proje geliştirmişti. Şimdi geliştireceği yeni proje karma konseptli olacak...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından 23 Mart 2018 Cuma günü 1. oturumu yapılan İstanbul Çekmeköy Taşdelen Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Pazarlık-Açık Artırma-Kapalı Zarf Teklif Alma bölümünü içeren 2. oturumu bugün yapıldı. İhalenin 1. oturumuna 6 firma katılırken, 2. oturumda ise 5 firma teklif verdi. 

Toplam arsa alanı 155 bin 56 metrekare, toplam inşaat alanı 87 bin 509 metrekare olan Emlak Konut Çekmeköy Taşdelen arsasına en yüksek teklifi DAP Yapı'nın iştiraki olan Eltes İnşaat ve İstlife İş Ortaklığı verdi. DAP Yapı ihalede 1 milyar 111 milyon 100 bin TL teklif verdi. Bu bedelin 355 milyon 552 bin TL'yi Emlak Konut GYO'ya ödenecek. Teklifler değerlendirme aşamasında. İhaleye esas taşınmazların tespit edilen asgari bedeli 247 milyon 830 bin TL'dir. 

İhalede en yüksek ikinci teklifi veren firma Özak GYO ile İnt-Er Yapı İnşaat İş Ortaklığı oldu. İş Ortaklığı ihalede 342 milyon 400 bin TL teklif verdi. En yüksek üçüncü teklifi ise 306 milyon TL olarak İzka İnşaat ile Üçay İnşaat İş Ortaklığı, en yüksek dördüncü teklifi 287 milyon 360 bin TL olarak Nef Gayrimenkul ile Timur Gayrimenkul İş Ortaklığı verdi. En düşük teklifi ise 261 milyon TL olarak Mustafa Ekşi İnşaat-Muhammet Gümüştaş-Biser İnşaat İş Ortaklığı verdi. İntaya İnşaat ile İntes İşnaat İş Ortaklığı ise ihaleden teşekkür ederek çekildiklerini açıkladı. 

Karma konseptli proje hazırlanacak

Yeni inşa edilecek proje karma konseptli olacak. Projede ticari üniteler, konutlar, eğitim tesisi, sosyal ve kültürel tesis ile park alanlarının yer alacak. Projedeki binaların yüksekliği zemin + beş kat olacak.

DAP Çekmeköy projesi geliyor!

"Çekmeköy'ün yabancısı değiliz"

İhale sonucunu değerlendiren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Çekmeköy'ün yabancısı değiliz" dedi. Yılmaz, "Çekmeköy, gerek ulaşım gerekse yeşil alanlarıyla İstanbul’un yükselen değeri. DAP Yapı olarak Çekmeköy bölgesinin yabancısı değiliz. 2000’li yıllarda Çekmeköy’ün tanınması ve gelişmesinde başrolü oynayan markaların başında geldik. Bu bölgede Şelale Village, Şelale Crown Center, Şelale Premium, Space Center ve Centro Futura gibi çok özel projeleri hayat geçirdik. Anadolu Yakası’nın Göktürk’ü olarak nitelendirdiğim Çekmeköy’de DAP Yapı’nın ayrıcalığını yine göstereceğiz. Şehrin merkezinde doğayla iç içe muhteşem bir eser geliştireceğiz. Geçtiğimiz hafta çok istediğimiz Nişantaşı şimdi ise Anadolu Yakası’nın en önemli lokasyonlarından olan Çekmeköy için düzenlenen ihaleleri kazanmış olmaktan memnuniyet duyuyorum. İstanbul’un karmaşasından hem uzakta hem de birkaç dakikalık mesafe ile ulaşım ağlarına yakın olan bu bölgede her zaman olduğu gibi DAP Yapı kalitesi ve konforunu yaşatacağız." ifadelerini kullandı. 

Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisini de aldı

Emlak Konut GYO tarafından geçtiğimiz haftalarda satışa çıkarılan Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisinin de kazananı Dap Yapı olmuştu. Eltes İnşaat ile İstlife Yapı İş Ortaklığı ihalede  arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 763 milyon 750 bin TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 705 milyon 500 bin TL teklif vermişti. 

Dap Yapı'nın satışı devam eden projeleri
1- DAP İzmir
2- Validebağ Konakları
3- Taksim Petek
4- Adam Kule
5- Teras Kule 
6- Dalga Kule 
7- İstmarina
8- Vazo Kule

Dap Yapı'nın satışı tamamlanan projeleri
1- Z Ofis
2- İ Ofis
3- Y Ofis
4- A Ofis
5- S Ofis
6- Dragos Royal Tower
7- Bumerang Ofis
8- Burgu Kule
9- DAP Royal Center

Gelecek projeler
1- DAP Maslak
2- DAP Pendik
3- DAP Nişantaşı

DAP Çekmeköy projesi geliyor!

Taşınmazların ada/parsel bilgi tablosu
1- İstanbul Çekmeköy Taşdelen A ada/parselde ticaret+konut alanı (TİCK-2) yer alacak. Arsa alanı 30 bin 552 metrekare olan arsanın emsal değeri 1,10, yaklaşık emsale esas inşaat alanı 33 bin 607 bin metrekare, yençok Z+5.
2- İstanbul Çekmeköy Taşdelen B ada/parselde ticaret+konut alanı (TİCK-1) yer alacak. Arsa alanı 49 bin metrekare, emsal değeri 1,10, yaklaşık emsale esas inşaat alanı 53 bin 902 metrekare, ençok Z+5.
3- İstanbul Çekmeköy Taşdelen D ada/parselde eğitim tesis alanı yer alacak. Arsa alanı toplam 7 bin 943 metrekare, emsal değeri ise 1,00.
4- İstanbul Çekmeköy Taşdelen G ada/parselde sosyal ve kültürel tesis alanı yer alacak. Arsa alanı toplam 3 bin 887 metrekare, emsal değeri ise 1,00.
5- İstanbul Çekmeköy Taşdelen I ada/parselde park alanları yer alacak. Park alanlarının toplam büyüklüğü 63 bin 672 metrekare. 

İmar planına göre henüz imar uygulaması yapılmamış olduğundan fonksiyon alanlarına geçici ada/parsel numaraları verildi ve verilen fonksiyon alan değerleri yaklaşık olarak hesaplandı.

Ticaret+konut alanlarıyla ilgili bilgiler
-TİCK-1 alanında emsal inşaat alanının yüzde 3 ticaret alanı, yüzde 97 konut alanı, TİCK-2 alanında emsal inşaat alanının yüzde 60 ticaret alanı, yüzde 40 konut alanı olmak üzere planlama alanındaki ticaret+konut alanlarının toplam emsal inşaat alanının yüzde 25'i ticaret alanı, yüzde 75'i konut alanı olarak kullanılacak.
-Ticaret+konut alanlarında maksimum TAKS: 0,60 olup, Yençok= Z+5 kattır.
-Ticaret+konut alanında; konut, iş merkezi, alışveriş merkezi, yönetim merkezi, otel, motel, rezidans, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kültürel tesis alanları, ticaret, ofis, büro, lokanta, gazino, çarşı, çok katlı mağazalar, banka, finans kurumları, özel eğitim tesis alanları ve özel sağlık tesis alanları yapılabilir. 

 

İhale sonucu için tıklayın

 

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön