23 / 04 / 2024

Dap Yapı geleceğin binalarını yapacak

Dap Yapı geleceğin binalarını yapacak

Büyük firmaların hedefinin 10 binlerce ev yapmak olmaması gerektiğini vurgulayan Dap Yapı Başkanı, 'Sıradışı projelerle, Türkiye'nin vitrini olmalıyız' dedi



Son yıllarda gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeler, turizm sektörünü de olumlu etkilemeye başladı. Dubai, Hong Kong gibi yerler, sadece mimari yapıları ile turist çekerken, Türkiye de gerek kaliteli projeleri, gerekse 700 yıllık kültüründen gelen mimari bakış açısı ile dikkat çekmeye başladı. Bir çok inşaat firmamızın yurt dışından proje teklifleri aldığını söyleyen Dap Yapı Başkanı Ziya Yılmaz, Türkiye'deki büyük firmaların ülkemizin vitrini olması gerektiğini vurguladı. Büyük inşaat firmalarının hedefinin 10 binlerce konut yapmak olmaması gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Bunu zaten TOKİ, KİPTAŞ yapıyor. Biz iddialı, sıradışı projelerimiz ile dikkat çekmeliyiz ve turizme de destek vermeliyiz. Dubai'de çölün ortasına şehir kurdular, ülkeyi turizm cenneti haline getirdiler. İnsanlar sırf o yapıları görmek için Dubai'ye gidiyor. Niçin bize de gelmesinler." 1998'in konut sektöründe milat olarak kabul edildiğini ifade eden Yılmaz, büyük firmaların ülkemizin imajını değiştirecek projelere imza atmaya başladığını da kaydetti.

30 yıl sonrası
16 yıldır konut sektöründe olan Yılmaz, kendi projeleriyle ilgili olarak da, "Biz öyle projeler yapmak istiyoruz ki, insanlar 30 yıl sonra da projeye baktıklarında örnek alsınlar. Dragos Royal Towers projemizle Dubai'nin yelken otelini Türkiye'ye taşıdık" şeklinde konuştu.

Dubai'yi Maltepe'ye taşıyor
Maltepe'de, Dubai'nin yelken oteline benzer bir proje hayata geçireceğiz. Geleceği temsil eden bir proje olacak. 11 bin 500 metrekarelik bir alanda 200- 300 konuttan oluşacak. 2010 başında temelini atacağız. 200 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçecek.
Çağlayan'da da bir projemiz olacak. Altta alışveriş merkezi, üstte 2 tane rezidans kulesi olacak. Projeyi Polisan Holding'le 200-250 milyon TL yatırımla hayata geçireceğiz.
İzmir, Ankara, Bursa, Bodrum'da proje üretmeyi düşünüyoruz. Arazi arıyoruz.
İstanbul'da kongre oteli yapacağız, arazi arayışlarımız sürüyor.

'Türkiye'de konut alın' tüyosu
Ukrayna'da faaliyet gösteren emlak danışmanlık şirketi Miel-DPM, yurt dışında konut almayı planlayan Ukraynalılar'a Türkiye'yi önerdi. Şirketin Genel Müdürü Natalya Zavalişina, internet üzerinden yürütülen 'Yurt Dışında Emlak- Sezonluk Kampanyalar' adlı konferansta, özellikle Türkiye ve Bulgaristan'da şu sıralar emlak fiyatlarının cazip olduğunu savunarak, konut almak isteyenlere bu ülkeleri önerdi.

Gayrimenkulün liderleri İstanbul'da
Gayrimenkul Zirvesi'nin 9'uncusu bu yıl İstanbul REstate Projesi kapsamında ve VARYAP'ın ana sponsorluğunda düzenleniyor. 2-4 Haziran'da Lütfi Kırdar'da gerçekleşecek zirvede, yatırımcılar bir araya gelerek gayrimenkul piyasasının nabzını tutacak. Bu yıl Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika ve Türkiye'den bini aşkın ziyaretçi beklenen Zirve'ye, 200'ü aşkın şirket katılacak.
Takvim


Geri Dön