28 / 03 / 2024

DAP Yapı yeni projelere girişiyor

DAP Yapı yeni projelere girişiyor

Dragos'ta Royal Towers ‘ı inşa eden DAP Yapı, aralarında bir otelin de bulunduğu yeni projelere girişiyor



Çağlayan'da yapılmakta olan ve 2010 sonu teslim edilecek Avrupa Adalet Sarayı, avukat ve hukukçular için yeni ofis ihtiyacı yaratırken, bölgeye yeni yatırımları da çekmeye başladı. Halen İstanbul Dragos'ta Royal Towers'ı inşa eden DAP Yapı'nın önümüzdeki aylarda hayata geçireceği projeler arasında Çağlayan'da bir iş merkezi yapmak da bulunuyor. DAP Yapı, Polisan Holding ile ortak satın aldığı 14 bin metrekarelik arazi üzerine 300 ofis inşa edecek.

REZİDANSTA BİR İLK

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Çağlayan'daki iş merkezinin henüz proje aşamasında olduğunu söyledi. Avrupa Adalet Sarayı tamamlandığında, İstanbul, Şişli, Fatih, Beyoğlu ve Eyüp Adliyeleri Çağlayan'a taşınacak ve günde en az 10 bin kişiye hizmet edecek. Şirket Maltepe'de 11 bin metrekare arsa üzerinde iki ayrı projeye daha başlayacak.

140 metre yüksekliğinde, 212 rezidansı barındran iki gökdelenle bir iş merkezi kuracak olan DAP Yapı, burada bir ilki uygulayacak. Kat yüksekliğini 2.90 değil 3.60 metre yapacaklarını anlatan Yılmaz, “Rezidanslarda klima, tesisat ve havalandırmanın tavandan geçmesi gerekiyor ve asma tavan yapılması lazım. Biz kat yüksekliğini artırarak daha ferah daireler yapacağız” dedi.

Maltepe'deki gökdelenler Dragos'taki gibi yelken konseptinde olacak. Proje yakında satışa çıkacak. Şirket Maltepe'de bir ay önce aldığı arsa üzerinde 5 yıldızlı otel inşa ederek turizme de giriyor. 200 odalı otel, İstanbul'un Anadolu yakasındaki kongre oteli ihtiyacını karşılamayı yönelik.

MALTEPE'NiN YILDIZINI PARLATACAK

Daha çok futbolcu, akademisyen ve bürokratlar tarafından tercih edilen Dragos Royal Towers'ta dairelerin yüzde 70'i sahibini buldu. Eylül 2010'da teslim edilecek dairelerden en fazla ilgi, 200 metrekare ve üzerindeki dairelere yöneldi. 150 milyon TL'ye mal olan projede fiyatlar 412 bin TL'den başlayıp 1 milyon 630 bin TL'ye kadar çıkıyor. Krize rağmen pahalı dairelerin rahat satıldığını belirten Ziya Yılmaz, bunda ilçenin geleceğinin parlak olmasının da rolü bulunduğunu söyledi.

Yılmaz “Kartal ve Maltepe'nin geleceği parlak, parlak olmasa bile biz parlatacağız. Çünkü girdiğimiz yerde yatırımlar bizden sonra artıyor, birçok firma arkamızdan geliyor. Kaldı ki bu bölgede bin yatlık bir marinanın inşa edilecek olması gibi yatırımcıya kazandıracak gelişmeler de sözkonusu” dedi.

GENİŞ BİR ALANLA İLGİLENİYORUZ

Ziya Yılmaz, yatırım olarak E5'in altından Beykoz'a, oradan Sarıyer, Şişli, Bomonti, Kağıthane'ye doğru geniş bir alanla ilgilendiklerini ve merkezi konumlarda arazi geliştirdiklerini açıkladı.
Selma Şenol/Bugün


Geri Dön