20 / 04 / 2024

Dap Yapı'dan İzmir'e 2 milyar TL'lik yatırım!

Dap Yapı'dan İzmir'e 2 milyar TL'lik yatırım!

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "İzmir'de aldığımız arsalardan ikisi Mavişehir'de ve toplam 48 bin metrekare, Çeşme merkezdeki diğer arsamız ise 40 bin metrekare alana sahip. Üç arsamızda da toplamda 2 milyar TL'lik çok özel yeni projeler geliştireceğiz'' dedi.



Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; Dap  İzmir  projesini ekim ayında tanıtan Dap Yapı, geçen beş aylık süreçte, topraktan satışa 40 bin kişilik talep aldı. 

Topraktan senetli satışla bir yıl kira garantisiyle 10-12 yılda kendini amorti etme fırsatı sunulan projede bulunan 707 konutun 430'u kısa sürede satıldı. Projeleriyle İzmir'in gayrimenkul piyasasını ciddi oranda hareketlendirdiklerini belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İzmir'de üç yeni arsa satın aldıklarını, buralarda yeni projeler geliştirmek üzere imar ve proje çalışmalarına başladıklarını söylüyor. Son yıllarda beyaz yakalıların yeni yaşam merkezi haline gelen İzmir, İstanbul, Ankara,

Gaziantep, Manisa, Aydın, Denizli ve Uşak gibi kentlerde yaşayanların da yatırım yaptığı bir kent olarak öne çıkıyor.

İzmir'de yeni satın aldıkları üç arsanın da denize kıyısı olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, "İzmir'de aldığımız arsalardan ikisi Mavişehir'de ve toplam 48 bin metrekare, Çeşme merkezdeki diğer arsamız ise 40 bin metrekare alana sahip. Üç arsamızda da toplamda 2 milyar TL'lik çok özel yeni projeler geliştireceğiz. 


Çeşme'deki projemiz, Türkiye'de olmayan Miami tarzı yaz kış oturulabilecek konut ve villa projesi olacak" diyor.

Bu yıl Beykoz, Pendik ve Maslaktaki projelerini tanıtmaya hazırlanan Dap Yapı, önümüzdeki dönemde üreteceği her 100 konuttan 30'unu İzmir'de üretme kararı almış durumda. Bunda İzmir'in çevre kentlerden de yatırımcı almasının ve Türkiye'nin en hızlı gelişen kentlerinden biri olmasının büyük etkisi bulunuyor.


Deneyimini Bodrum'a taşıdı


Gayrimenkul ve inşaat yapım, yatırım, geliştirme ve işletme konusunda yarım asırdan bu yana faaliyet gösteren BESA Grup, deneyimlerini Bodrum'a taşıyor. Bodrum'da The BO Viera projesini geliştiren grup, 200 milyon dolarlık yatırım yapacak. Amiral gemisi inşaat faaliyetleri olan şirketin, AVM yapımı, enerji, telekomünikasyon ve turizm sektörlerinde de yatırımları bulunuyor.

Uzun zamandır tutkuyla bağlı oldukları Bodrum'da The BO Viera adıyla yaşam deneyimi sunduklarını belirten BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı


Salih Bezci, "Bu projeyle bir hayalim gerçekleşiyor. Türkiye'nin olduğu kadar tüm Ege ve Akdeniz havzasının da en değerli bölgelerinden Bodrum'da hem benzersiz bir yaşam deneyimi hem de yatırımcılar için doğru, güvenilir ve zamansız bir yatırım fırsatı yaratıyoruz" diyor. Projeyi kurgularken Bodrumluları ve burada yaşamak isteyenleri dinlediklerini belirten Salih Bezci, talepleri çok yönlü tecrübeleriyle birleştirip Bodrum'un en büyük ve sofistike projesini, ortaya çıkardıklarını vurguluyor.

İnşaat ruhsatı alınan proje 150 dönüm arazi üzerine inşa edilecek. Proje, 330 adet villa ve rezidans, yedi işyeri, 85 odalı The BO Vue - Curio a Coilection by Hilton'dan oluşuyor. 1,2 kilometrelik sahile sahip olan proje, Türkbükü ve Gündoğan'ın arasında yer alan Küçükbük Koyu'nda hayata geçiriliyor.

Satışa çıkacak olan ilk etabın 2019 yılı sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Bu etapta 54 adet 5+1 dubleks, 49 adet 3+1 ve beş adet 2+1 flat rezidans satışa sunulacak.

20 yılı aşkın bir süredir Ankara'da vergi rekortmenliği unvanım elinde bulunduran Salih Bezci, konut ve ticari nitelikli çok sayıda projeye imza attı. Besa Ataşehir Evleri, Besa Karina Evleri, Besa Nova Evleri, Panaroma Evleri ve Kuleevo, BESA Grup'un projelerinden bazıları. Galleria  Ankara  AVM, Panora ve Armada AVM ile Besa Kule iş Merkezi de grubun projeleri arasında yer alıyor.
 


Geri Dön