25 / 04 / 2024

Dap Yapı'dan Maltepe'de iki yeni rezidans projesi!

Dap Yapı'dan Maltepe'de iki yeni rezidans projesi!

1990'lı  yıllardan itibaren inşaat sektöründe faaliyet gösteren DAP YAPI, Maltepe'de iki yeni kulenin inşaatına başladı



120 ve 140 metre yüksekliğinde, 212 konutu barındıran iki Residence kule Dragos'taki gibi yelken konseptinde olacak. Kuleler, binada yaşayanların dairelerine sandalla gelip gideceği bir gölet içinde yer alırken, aynı konsept dahilinde 5 bin metrekare açık ve kapalı alanlı sosyal tesis de inşa edilecek. 2012 yılında tamamlanacağı belirtilen projede iki kulenin ortasında yer alacak 13 katlı bina ise DAP YAPI'nın genel müdürlük binası olarak kullanılacak.

SEKTÖRÜN CESUR ADIM VE ADAMLARA İHTİYACI VAR

DAP YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2009'da krize rağmen Dragos Royal Towers'taki dairelerin yüzde 70'ini, Centro Futura'dakilerin ise yüzde 90'ını satmalanmn, bu çapta bir proje için kendisini tetikledigini belirtiyor. Ülkemizin kaygan bir ekonomiye sahip olduğunu ve dengelerin sıklıkla değiştiğini belirten Yılmaz, sektörün cesur insanların cesur girişimleriyle ilerleyebileceğinin altını çiziyor. Ancak bu elbette altı boş bir cesaret değil; 2001 yılında Türkiye'de yine ciddi bir kriz yaşandığı sırada Kağıthane'de 100 bin metrekare satılabilir alanı olan 600 konutluk Şelale Evleri'ni yaparak bitirdiklerini vurgulayan Yılmaz, projelere finansmanı hazırlayarak başlamanın, riskleri ortadan kaldıracağını dile getiriyor.

DAP PROJELERİ BUTİK NİTELİĞİ TAŞIR

Bugüne kadar binlerce konut ve 14 bin 500 metrekare komple çarşı üretip satan DAP YAPI, halen inşaatı devam eden Dragos Royal Tovvers adlı projesini yıl sonunda tamamlayacak. Dünyanın en büyük krizinde satışa çıkan projede, daireler metrekare/ 4 bin 650-6 bin  TL fiyat aralığında olmasına rağmen alıcısıyla buluşmakta zorlanmıyor. Projelerin hitap ettiği seg-ment (B+A), butik niteliğindeki DAP konseptini benimsiyor. Yılmaz, piyasada çok sayıda oyuncunun aktif olmasını ekonomi açısından pozitif bir gelişme şeklinde değerlendirmekle birlikte, vatandaşlara "başladığı projeleri bitiren, rüştünü ispat etmiş müteahhitleri seçin" uyarısında bulunuyor. "Bin konutluk bir projenin üretiminde, yapılacak yatırımın en az yüzde 40'lık bölümünün kaynak temininden sonra üretime başlanmalı. Bundan sonra atılacak adım, satışa dayalı'finansman modeliyle projeyi üretmek olmalı" diyor.

DRAGOS ROYAL TOVVERS'TA SON DAİRELER

DAP YAPI'nın, gelecek için yaşam alanları oluşturma misyonuyla eskiden Bağdat Caddesi olarak anılan sahil yolunda, denize 92 adım mesafede inşa edilen Dragos Royal Towers da 4 Residence blokta 212 daireden oluşuyor. Büyüklükleri 88-270 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin fiyatları 412 bin TL'den başlayıp 1 milyon 630 bin TL'ye kadar yükseliyor.
Zaman İnşaat Emlak


Geri Dön