26 / 04 / 2024

Dar gelirli ailelere iyi gelecek! Aile Bakanlığı bu şartları sağlayanlara para ödemesi yapacak

Dar gelirli ailelere iyi gelecek! Aile Bakanlığı bu şartları sağlayanlara para ödemesi yapacak

Dar gelirli aileler son dönemde yaşanan ekonomik sorunlardan en sert etkilenen gruplar arasında yer aldı. Aile Bakanlığı da bu yaraları sarmak adına ödemeler yapıyor. İşte bakanlık tarafından yapılan ödemeleri almak için yapılması gerekenler...



Dar gelirli ailelere yönelik yapılan ödemelerin devam ettiği belirtilerek elektrik doğalgaz, gıda yardımlarının yanı sıra şimdi de kira yardımı yapılmaya başlandığı belirtildi. Bu destek ödemeleri ise Aile Bakanlığı tarafından yapılıyor. Bu destek ödemelerinden yararlanmak için e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Konu ile ilgili olarak kira ödemelerinin ise illere göre değişiklik gösterdiği kira yardımından kimlerin yararlanabildiği de paylaşıldı.

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler için de devlet tarafından ödenen sosyal yardımlar dikkat çekerken ekonomik açıdan zorluk çeken ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kira yardımı yapıldığı paylaşıldı. Bununla beraber söz konusu ödemelerin 12 ay boyunca devam edeceği belirtilerek ödemelerin 1.500 TL’ye kadar çıktığı aktarıldı.

Aile Bakanlığı tarafından yapılan bu destek ödemeleri illere göre farklı tutarlarda yapılıyor. Kira yardımından yararlanmak isteyenlerde bazı şartlar da arandığı aktarıldı. Bu şartlar şöyle paylaşıldı:

Sigortalı olmamak

Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak

Mal varlığına sahip olmamak

Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak

Düzenli bir gelire sahip olmamak


Geri Dön